CulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Un nou eveniment desfășurat de Alianța Franceză din Suceava are loc pe data de 17 noiembrie

Seria activităților derulate de Alianța Franceză din Suceava în cadrul proiectului „Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté” continuă. Următorul eveniment, intitulat „Apprendre le français par le biais du texte dramatique” (Să învățăm limba franceză cu ajutorul textului dramatic), se va desfășura miercuri, 17 noiembrie 2021, și constă în prezentarea piesei de teatru „Être ange”.

Protagoniștii sunt câțiva elevi ai clasei a VII-a D de la Școala Gimnazială nr. 3 din Suceava, îndrumați de doamna profesoară Ciornei Gabriela. Scenariul a fost construit cu ajutorul elevilor pe baza unor întrebări-cheie în limba franceză, la care au răspuns cu entuziasmul specific vârstei. Astfel, „Être ange” reprezintă un spectacol de improvizație realizat pe baza cunoștințelor acumulate de tinerii francofoni de-a lungul celor trei ani de studiu.

Ideea acestui proiect s-a născut în urma participării doamnei profesoare la stagiile de formare în teatru francofon organizate de Alianța Franceză din Suceava și Centrul de Reușită Universitară al USV, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei, Agenția Universitară a Francofoniei și Teatrul Municipal „Matei Vișniec”. Informațiile și tehnicile teatrale învățate au ajutat-o să coordoneze cu succes echipa de elevi pe care a constituit-o.

Secvențe din spectacolul care va avea loc miercuri vor fi disponibile pe pagina de Facebook a Alianței Franceze din Suceava (https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151), precum și pe site-ul https://afsuceava.ro. Activitățile sunt gratuite și se adresează tuturor categoriilor de public.

Articole Similare

Back to top button