EvenimenteSocialStiri Locale

Activitatea de voluntariat din județul Suceava, susținută de Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară

În lunile noiembrie și decembrie ale anului 2021, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară organizează, în cadrul proiectului PRO VOL – Pro Voluntariat (cofinanțat de către Consiliul Județean Suceava), o serie de activități de promovare și de conștientizare a voluntariatului și beneficiilor acestuia. Se urmărește creșterea gradului de implicare în activități de voluntariat a cetățenilor din județul Suceava.

Prin intermediul acțiunilor desfășurate se vor identifica multiple organizații neguvernamentale de pe raza județului Suceava, care doresc să își facă activitatea cunoscută și, în același timp, să își dezvolte proiectele și programele pe care le organizează, prin intermediul implicării voluntarilor.

Astfel, pentru a se înscrie proiect și a lua parte la activitățile de promovare și conștientizare, reprezentanții ONG-urilor din județ pot completa formularul de înscriere disponibil la adresa https://forms.gle/ywrBWVsuT3rpxcmK6.

Informațiile furnizate prin completarea formularului vor fi adăugate în ghidul de voluntariat dezvoltat prin intermediul proiectului, un instrument accesibil publicului larg. Ghidul va fi disponibil atât online, cât și în format fizic, fiind destinat celor interesați de oportunitățile de voluntariat existente. În cele din urmă, se va realiza maparea organizațiilor neguvernamentale active la nivelul județului Suceava.

Tot în perioada următoare va fi dezvoltată o platformă prin care persoanele interesate se vor putea înscrie ca voluntari în cadrul ONG-urilor care desfășoară activități în domenii precum cel social, educație, drepturile copilului, activități pentru tineret, sprijin pentru vârstnici, pentru persoanele cu dizabilități, protecția animalelor, protecția mediului, etc.

Articole Similare

Back to top button