EvenimenteSocialStiriStiri Locale

Campanie de informare asupra traficului de persoane în rândul minorilor, desfășurată în județul Suceava

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina desfășoară în perioada noiembrie – decembrie 2021 o campanie de informare și conștientizare a implicațiilor traficului de persoane în rândul minorilor. Campania face parte dintr-un proiect amplu, „REACT – Anti–trafic minori Suceava”, cofinanțat de Consiliul Județean Suceava.

Evenimentul vizează diseminarea de informații importante, prin activități specifice, destinate elevilor și profesorilor.

Prin intermediul proiectului, 14 cadre didactice beneficiază de întâlniri și sesiuni de instruire susținute de specialiști în domeniul combaterii traficului de persoane. Astfel, vor fi mai bine pregătiți în ceea ce privește recunoașterea formelor acestui fenomen și acționarea în consecință.

Totodată, peste 350 de elevi din județ vor putea participa la campania de conștientizare prin intermediul artei (grafică și pictură), mesajele exprimate de aceștia fiind aduse, ulterior, în atenția publicului larg și utilizate în cadrul evenimentelor viitoare.

În luna decembrie a anului 2021, o succesiune de activități de tip flash–mob va încheia șirul evenimentelor dedicate conștientizării problemei traficului de minori. Vor fi transmise mesaje de susținere către copiii care au fost victime ale acestui fenomen.

Înscrierea unităților școlare în cadrul proiectului se realizează în perioada 01.11.2021 – 12.11.2021, prin completarea formularului de înscriere disponibil online, la adresa https://forms.gle/8GUs2gkVRFyriCrh6.

Articole Similare

Back to top button