Comunicate de presaInterneStiriStiri Nationale

Senatorul Ioan Stan: „PSD manifestă dar și solicită decență și bună credință în negocierile cu PNL”

Conform unor precizări făcute astăzi, 9 octombrie 2021, de senatorul Ioan Stan, Comitetul Politic Național al PSD a hotărât să înceapă oficial negocierile cu PNL, dar subliniază faptul că scopul deciziei nu îl reprezintă a intra cu orice preț la guvernare.

Reprezentanții PSD cer preluarea unor portofolii ministeriale, precum Finanțele și Sănătatea. Partidul Social Democrat acceptă această responsabilitate în contextul în care programul de guvernare adoptat va fi unul coerent și realist, care să asigure depășirea situației de criză pe care o traversează România în prezent.

„De asemenea, românii trebuie să știe că nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități care să aducă stabilizare, apoi normalitate, în vederea relansării economice și sociale. Drept pentru care afirmăm clar și fără echivoc că PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța”, a transmis Ioan Stan, președintele organizației județene PSD. Printre aceste măsuri se numără testarea extinsă și vaccinarea, aducerea în prima linie a specialiștilor în sănătate, susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă, plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie, descentralizarea deciziilor privind închiderea școlilor, dublarea alocațiilor, indexarea pensiilor cu 11% și creșterea salariului minim.

Totodată, liderul PSD Suceava a afirmat că partidul din care face parte refuză să accepte o parte din aspectele incluse în planul de guvernare gândit de liberali, manifestând, dar și solicitând „decență și bună credință în negocierile cu PNL”.

Articole Similare

Back to top button