Articole GeneraleComunicate de presa

Lansarea campaniei de informare privind impactul segregării la nivel persoanl, educațional și social

Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC) vor desfășura proiectul Școala pentru toți copiii! – II, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„Proiectul include o componentă pentru creșterea gradului de conștientizare a actorilor decizionali în asigurarea educației incluzive, a părinților și victimelor segregării, precum și a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educațional și asupra societății și importanța dreptului egal la educație de calitate, care vizează următoarele județe: Botoșani, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova și Suceava și municipiul București (sectoarele 2 și 5).”, au transmis organizatorii.

În acest context, în cadrul proiectului, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară a lansat campania de informare și conștientizare „Și la Școală Suntem Toți la Fel!”. Sunt prevăzute sesiuni de informare cu cadrele didactice din cele 11 județe, sesiuni pentru informarea părinților și membrilor comunităților unde au fost identificate cazuri de segregare.

În cadrul campaniei se va organiza și o serie de flash mob-uri cu elevii din școlilor vulnerabile identificate. Proiectul se va concretiza prin realizarea unui film de scurt metraj cu tema segregării școlare.

Articole Similare

Back to top button