InterneSanatateStiri

Medicii de familie din județul Suceava, invitați să se implice în activitățile de depistare a hepatitelor B/D și C

Asociația Română Anti-SIDA lansează un apel prin care invită cabinetele de medicină de familie din județul Suceava, care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, să se alăture campaniei de depistare a hepatitelor B/D și C, prin implementarea activității de screening. Afilierea cabinetelor de medicină de familie se poate realiza până pe data de 7 noiembrie 2021.

Pentru a beneficia de serviciile de depistare precoce a bolilor hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C, persoanele doritoare trebuie să îndeplinească următoarele condiții: au domiciliul/reședința în județul Suceava, au vârsta peste 18 ani, nu sunt persoane lipsite de libertate și nu fac parte din categoria persoane gravide. Totodată, cabinetele medicale implicate în proiect se vor asigura de faptul că cel puțin 70% dintre persoanele care vor beneficia de aceste servicii provin din grupuri vulnerabile.

Ca partener de proiect, ARAS va contracta cabinetele de medicină de familie, va asigura distribuția materialelor necesare procedurilor de specialitate (teste, consumabile medicale și de igienă), va facilita accesul grupurilor vulnerabile la serviciile oferite, va sprijini activitatea de diagnostic și tratament a persoanelor cu teste pozitive, va raporta și monitoriza activitatea.

Serviciile medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C care urmează să fie efectuate de Cabinetele de medicină de familie persoanelor vizate sunt următoarele:

  1.  Consultația preventivă
  2. Consultație efectuare procedură testare
  3. Consultație post efectuare procedură testare.

Activitatea face parte din proiectul „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament a pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est si Sud-Est – LIVE(RO) 2 – EST”. Acesta este implementat de Universitatea de Medicina și Farmacie „GRIGORE T. POPA” din Iași, Asociația Română Anti-SIDA – ARAS și Spitalului Clinic Județean de Urgență „SF. SPIRIDON” Iași și cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman.

Toate informațiile necesare în vederea afilierii se găsesc pe paginile web https://arasnet.ro/2021/10/07/afiliere-cabinete-medicina-de-familie-pacienti-din-jud-suceava-tulcea/  și https://livero2-est.umfiasi.ro/afiliere.html.

Articole Similare

Back to top button