Comunicate de presaEducatieStiri

Opt ani de ativitate a Lectoratul de limbă română al USV la Cernăuți – Comunicat de presă

În ultima săptămână a lunii septembrie a avut loc deschiderea cursurilor Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, găzduit, începând din anul 2014, de Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Anul acesta, la cursurile de limba română (nivel începător, nivel mediu și nivel avansat) s-au înscris 136 de cursanți, cadre didactice și studenți, ce provin de la diferite facultăți ale universității cernăuțene. În contextul epidemiologic actual, cursurile sunt organizate on-line, pe niveluri de limbă (A1/A2, B1/B2, C1/C2), ținând cont de Cadrul European Comun de Referință pentru limbi străine.

În măsura în care situația sanitară o va permite, cursanții vor beneficia, și în acest an universitar, de aplicații practice derulate în România și de alte activități culturale și științifice organizate de Lectoratul de la Cernăuți.

„Menționăm că, la finalul fiecărui an universitar, cursanții au posibilitatea de a-și testa competențele lingvistice, prezentându-se la examenul de evaluare a cunoștințelor, prin promovarea căruia li se pot elibera atestate de cunoaștere și de utilizare a limbii române.”, a transmis USV.

Începând cu luna septembrie a acestui an, lector de limba română este doamna Ioana-Daniela Bălăuță. Timp de șase ani (septembrie 2015 – iulie 2021), postul a fost ocupat de lector dr. Gina Puică (USV). Primul lector a fost conf. univ.dr. Sabina Fînaru.

Articole Similare

Back to top button