CulturaEducatieEvenimente

Studenți și profesori de la USV participă la ediția a VIII-a a Seminarului Eminescu

Memorialul Ipotești ˗ Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează, în perioada 22-23 octombrie 2021, ediția a VIII-a, on-line, a Seminarului Eminescu. Ca și în edițiile anterioare, manifestarea din acest an reunește studenți și profesori din mai multe centre universitare:  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea Tehnică Cluj/Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Lucrările seminarului debutează pe 22 octombrie, de la ora 10.00, cu o secțiune condusă de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava / Memorialul Ipotești, urmată de un „Moment Ion Caramitru”.  Secțiunea Lecturi în dialog este moderată de  lector univ. dr. Gina Puică, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, textul eminescian propus spre interpretare fiind Mortua est.

Ziua a doua a manifestărilor începe și ea sub semnul lecturilor poeziei eminesciene: asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, va modera secțiunea dedicată interpretării critice a textului Despărțire. De la ora 15.00, conf. univ. dr. Ala Sainenco, Memorialul Ipotești, și conf. univ. dr. Margareta Curtescu, de la Muzeul Național de Literatură ,,Mihail Kogălniceanu, Chișinău, coordonează un „Moment Eugen Coșeriu”.

Articole Similare

Back to top button