Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteStiri

Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei, marcată la Asociația Institutul Bucovina printr-un eveniment de masă rotundă

Vineri, 15 Octombrie, Asociația Institutul Bucovina a găzduit o întâlnire de tip masă rotundă, unde au avut loc discuții cu privire la traficul de persoane cauzat de sărăcie. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Internaționale a Sărăciei, marcată anual la data de 17 Octombrie, reunind reprezentanți locali ai instituțiilor direct responsabile din acest domeniu.  

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Asociației ACDC au prezentat acțiunile desfășurate prin proiectul „Școala pentru toți copiii – II”, desfășurat la nivel național sub coordonarea CADO – Centrul de Advocacy și Drepturile Omului. Acesta reprezintă un efort de monitorizare a segregării în școli, în perioada februarie 2021 – mai 2022. Astfel, șapte ONG-uri locale din județele Brașov, Cluj, Constanța, Ialomița, Maramureș, Mureș și Prahova vor fi împuternicite să documenteze astfel de cazuri, pentru a dezvolta și implementa campanii în vederea stopării acestui fenomen.

De asemenea, invitații din partea Școlii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Șcheia au realizat o prezentare a unei noi resurse educaționale, ghidul „Întrebările adolescenților”, care se dorește a fi un îndrumar de comportament prin intermediul căruia specialiștii oferă răspunsuri la întrebări din domeniile familie, Biserică, educație și anturaj.

În anul precedent, Asociația Institutul Bucovina a marcat ziua de 17 Octombrie în cadrul „Festivalului Șanselor Tale”, organizând la nivel local un concurs de creație pe tema sărăciei, destinat elevilor. Anual, organizația se implică și inițiază proiecte pentru diminuarea fenomenului sărăciei în localitățile marginalizate din județul Suceava. Un exemplu este campania „Cadoul din cutia de pantofi”, prin intermediul căreia sunt distribuite cadouri copiilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Amintim și campania „Hai cu noi la școală” pentru sprijinirea accesului la educație al preșcolarilor și școlarilor prin donații de rechizite, campanii de informare și distribuire de pachete de igienă și protecție sanitară și multe altele. Per ansamblu, la nivelul județului există multe comunități sărace, cei mai afectați fiind copiii, care deseori abandonează școala timpuriu.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, persoana de contact din partea Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.   

Articole Similare

Back to top button