Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimente

Alianța Franceză organizează o nouă activitate în cadrul proiectului „Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”

Miercuri, 20 octombrie 2021, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităţilor derulate în cadrul proiectului “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu întâlnirea online “Rencontres francophones”.

Această activitate, coordonată de prof. Daniela Sandu, îi va avea ca invitaţi pe Guillaume Delhommeau, Claudine Pouteau, Séverine Rolan, profesori ai Liceul “Ambroise Paré”, Laval, Franţa, prezenţi la Suceava în cadrul proiectului “Trouver sa voie… Oser l’Europe !”, un proiect de Parteneriat strategic finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava.

Profesorii de limba franceză vor avea ocazia să descopere oraşul Laval, situat în departamentul Mayenne, regiunea Pays de la Loire, sistemul de învăţământ francez, şi vor participa la un dialog privind derularea de proiecte în spaţiul francofon.

Întâlnirea va reprezenta o bună ocazie, pentru toți profesorii de franceză participanți, de a împărtăşi opinii și experienţe referitoare la proiectele interculturale şi activităţile francofone desfășurate în cadrul instituțiilor de învățământ din care fac parte.

Articole Similare

Back to top button