Articole GeneraleInterneStiriStiri Locale

Aeroportul Suceava riscă să-și piardă din importanță

Prof.univ. dr. Mihai Dimian consideră că autoritățile sucevene ar trebui să aplice mecanisme administrative pentru sprijinirea Aeroportului Suceava care riscă să își piardă din importanță în contextul în care companii aeriene low cost preferă aeroporturile din Bacău sau Iași.

Din păcate pentru Suceava, după ultimele mutări ale Wizz Air și Blue Air, Bacăul ajunge foarte aproape de a deveni principala poartă aeriană pentru regiunea Moldovei, depășind chiar aeroportul din Iași, în timp ce aeroportul din Suceava scade ca importanță.

Bacăul are avantajul geografic al unei poziții centrale pentru regiunea Moldovei precum și faptul că locuitorii unei regiuni sărace apelează preponderent la companii aeriene low-cost, care caută astfel costurile cele mai scăzute și nu neapărat calitatea infrastructurii.

Avantajul geografic este amplificat în această perioadă în care fluxul de persoane din Ucraina și Republica Moldova este limitat, însă există mecanisme administrative prin care să sprijinim Aeroportul în această perioadă, dacă ne preocupăm.

Articole Similare

Back to top button