Articole GeneraleInterneSocialStiriStiri Nationale

TIR-uri oprite în Piața Victoriei. Șoferii profesioniști sunt nemulțumiți de măsurile de carantină și de impozitul pe diurnă

Protestul a început dimineață, la ora 6:00 și are autorizație până la 16:00.

Asociațiile de transportatori rutieri cer reîncadrarea diurnei ca venit salarial și protestează față de impunerea carantinării șoferilor profesioniști și față de criza de pe piața RCA.

România este singurul stat european care impozitează diurna, în timp ce state din Europa de Est, precum Polonia, Lituania sau Ungaria, adoptă în mod constant măsuri de protecție a transportatorilor proprii, spun protestatarii. Efectele acestei decizii fiscale sunt devastatoare, cu atât mai mult cu cât taxarea se face retroactiv, penalitățile fiind imposibil de plătit de vreo firmă.

O altă nemulțumire este legată de faptul că Guvernul impune plasarea în carantină a șoferilor profesioniști care revin din țări roșii și galbene din punct de vedere al gradului de risc de contaminare cu COVID-19 dacă nu sunt vaccinați sau nu avut COVID-19 în ultimele 3 luni. Această constrângere stabilită de guvern este unică în Europa și perturbă grav activitatea de transport rutier, susțin asociațiile de transportatori.

Articole Similare

Back to top button