Articole GeneraleComunicate de presaInterneStiriStiri Locale

Asociația Institutul Bucovina derulează o campanie de sprijin al școlarilor cu posibilități financiare reduse

Până la finalul lunii septembrie, Asociația Institutul Bucovina derulează o strângere de rechizite școlare, pentru 40 copii de clasa 0 și 100 de preșcolari.

 Campania intitulată „Hai cu noi la școală” se află la o nouă ediție, la nivel județean, și reprezintă o inițiativă de sprijin a accesului la educație pentru copiii cu o situație materială precară, care trăiesc în comunitățile sărace din județul Suceava.

Donațiile constau, în primul rând, în ghiozdănele complet echipate cu rechizitele necesare, dar și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Odată colectate, în colaborare cu unitățile de învățământ locale, voluntarii Asociației Institutul Bucovina și asistenții sociali, se deplasează în aceste comunități pentru a distribui pachetele. Este vorba despre voluntarii Valentin Curcă (Colegiul Național Mihai Eminescu” Suceava), Andreea și Denisa Cocârdan și Cosmin Anton, studenți la specializarea Asistență Socială din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, care își dedică timpul liber pentru sprijinul acestor copii.

În acest an, campaniei „Hai cu noi la școală” s-au alăturat și resursele unei campanii de donații derulate anterior, pe platforma Sprijină.ro, iar astfel, prima zi de școală a reușit să îi întâmpine cu ghiozdane echipate, pe 10 elevi de clasa 0 de la Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, care provin din familii unde principalul venit îl reprezintă ajutorul social.

Prin donațiile oferite de către Ioana Flocea și Cornelia Podarelu, asistenți medicali comunitari în Stulpicani, respectiv Dărmănești, au fost sprijiniți alți 25 de copii aflați în situații de marginalizare sau excluziune socială. 13 pachete școlare au ajuns în cătunul Țâmpoceni, iar cu ajutorul Oanei Bejan, învățătoare, și al inspectorului școlar pentru problemele rromilor din cadrul ISJ Suceava, Lucian Dimitriu, restul de 12 ghiozdane au fost distribuite la școala din Chilișeni.

De asemenea, mulțumirile se îndreaptă și către elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava, care au împărtășit mai departe din bucuria lor pentru începerea școlii, oferind ghiozdane, penare, culori, caiete și jocuri, copiilor mai puțin norocoși.

Pentru a atinge obiectivul campaniei, avem în continuare nevoie de sprijinul comunității sucevene. Donațiile pot fi aduse până pe 1 Octombrie, de luni până vineri (09:00 – 17:00),  la sediul Asociației Institutul Bucovina din str. Zamca, nr. 17. Persoana de contact este Daniel Lungu, asistent social, tel: 0230.524.128, e-mail: voluntar@bucovinainstitute.org.

Articole Similare

Back to top button