Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteSocialStiri

Evenimentul „Deschis la Senat”

Senatul României organizează, în perioada 17 – 19 septembrie 2021, evenimentul „Deschis la Senat”.

Scopul acestui eveniment este creșterea vizibilității Senatului României, promovarea acestuia ca o instituție apropiată de cetățeni și retransmiterea mesajului de deschidere al Senatului către public.

Crearea unui mediu social și economic favorabil, dezvoltării țării și asigurarea unui climat prosper pentru generațiile viitoare, trebuie să fie în centrul atenției activității Senatului. Drept urmare, evenimentul va cuprinde activități care să stimuleze interesul părinților pentru o educație sănătoasă, o dezvoltare armonioasă a copiilor, dar și să le ofere posibilitatea acestora să petreacă timp liber alături de copiii lor într-un loc special, respectiv curtea Senatului.

Partenerii evenimentului sunt Street Delivery, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Cărturești, Unicef România, Crucea Roșie, Asociația E.D.I.T., Școala de Joacă, România în siguranță, Teatrul muzical Ambasadorii, Animal Society, Fundația Speranța, Asociația Mocănița Transilvaniei, Ministerul Afacerilor Interne.

Evenimentul se va desfășura pe terenul din fața clădirii Senatului după următorul

PROGRAM:

  • Vineri, 17 septembrie: 14.00-20.00
  • Sâmbătă, 18 septembrie: 10.00-20.00
  • Duminică, 19 septembrie: 10.00-20.00

ACCES:

Accesul persoanelor interesate se va face pe la intrarea A1, din Calea 13 Septembrie 1-3.

IMPORTANT!

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2. Astfel, aparținătorii copiilor pot participa la eveniment doar dacă:

            -sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

            -ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;

-sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară conformării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (teste RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile de mai sus, se pot testa la punctul special amenajat la intrarea A1.

INFO MASS-MEDIA

Accesul reprezentanților presei la eveniment se va face pe la poarta B3, astfel:

  • vineri 17 septembrie, începând cu ora 13.00
  • Sâmbătă 18 septembrie, începând cu ora  10.00
  • Duminică 19 septembrie, începând cu ora  10.00

Articole Similare

Back to top button