Articole Generale

3 caracteristici după care să îți alegi aragazul

Într-o bucătărie în care se gătește zilnic, aragazul este de departe cel mai important aparat electrocasnic. Îl folosești zilnic și fără el gătitul ar fi imposibil, motiv pentru care sigur îți dorești să beneficiezi de performanțele unui aragaz cât mai performant, întocmai pentru a te bucura pe deplin de experiența gătitului.
Cu toate acestea, dată fiind oferta atât de variată, nu este foarte ușor să alegi un aragaz care să te mulțumească pe deplin. Sunt o mulțime de modele performante și la fel de multe caracteristici importante, așa că poți întâmpina emoții atunci când cumperi un aragaz de la care ai mari așteptări.
Prin urmare, în acest articol ne-am decis să îți prezentăm 3 caracteristici după care să îți alegi aragazul. Iar dacă vei ține cont de următoarele aspecte, cu siguranță aragazul ales nu te va dezamăgi.

1 Sursa de alimentare

După cum bine știi deja, un aragaz poate dispune de diferite surse de alimentare. În general, vorbim despre aragaze electrice și aragaze pe gaz Arctic, iar fiecare tip de alimentare în parte prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Este foarte important să ai o perspectivă cât mai clară și mai detaliată asupra acestor avantaje și dezavantaje, întocmai pentru a putea face o alegere care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Dacă focul folosit de aragazele pe gaz pentru încălzirea vaselor folosite pentru gătit garantează un gust unic, aragazele electrice au ca avantaj caracterul uniform și totodată posibilitatea de a alege cu exactitate temperatura dorită pentru gătit.

În plus, un aragaz pe gaz are un consum mai puțin costisitor, spre deosebire de cele electrice, a căror consum poate aduce creșteri mai mari sau mai mici pe facturile pentru electricitate.

Poți opta, de asemenea, pentru un aragaz mixt Hansa, care folosește ambele surse de căldură, una pentru plită iar alta pentru cuptor, iar astfel te vei bucura de toate avantajele ambelor tipuri de aragaze.

2 Performanțele cuptorului

Nu cumperi un aragaz pentru a folosi doar plita acestuia, ci îți vei dori cu siguranță să beneficiezi de performanțele unui cuptor bun care să îți permită să gătești preparate excelente. Astfel, specificațiile cuptorului nu ar trebui să îți scape din vedere.

Alege un aragaz ce are în dotare un cuptor încăpător, pentru a putea introduce și vase voluminoase, ce îți oferă posibilitatea de a stabili cu exactitate temperatura dorită în timpul gătitului și totodată modul de distribuire a căldurii. 

Un cuptor cu rotisor și grill te va încânta, fără dar sau poate, iar dacă vei avea la dispoziție un număr mare de programe de gătit, acestea îți vor fi de mare ajutor.

Temperatura în interiorul cuptorului ar trebui să fie uniformă, iar un ventilator poate fi foarte util în acest sens. Funcția de iluminare se va dovedi a fi și ea de mare ajutor, la fel precum un timer te poate ajuta să obții mâncăruri perfect gătite.

3 Designul aragazului

Așa cum spuneam, aragazul este un element foarte important în bucătărie, așa că designul său nu poate fi trecut cu vederea. Iar asta deoarece sigur îți dorești să ai o bucătărie cu un decor plăcut, în care să adori să-ți petreci timpul.

Prin urmare, designul reprezintă un alt aspect de care vei ține cont atunci când îți cumperi aragazul. Alege un model cu design plăcut, ușor de integrat în bucătăria ta și, de ce nu, cât mai ușor de întreținut. Iar asta deoarece materialele folosite pentru construcția aragazului pot fi mai greu sau mai ușor de întreținut, așa că ai putea ține cont și de aceste detalii. Acestea sunt așadar 3 dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le ai și tu în vedere atunci când cumperi un nou aragaz Beko.

Articole Similare

Back to top button