Comunicate de presaCulturaEvenimenteExterneStiriStiri Nationale

Rectorul USV Valentin Popa, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice a Moldovei (UTM) din Chișinău.

Ceremonia a avut loc astăzi, 14 septembrie, la Chișinău. Potrivit comunicatului USV, Senatul UTM a hotărât acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa lui Valentin Popa „în semn de recunoaștere pentru contribuția definitorie la dezvoltarea relațiilor de cooperare academică între cele două instituții”.

Rectorul USV a subliniat că „o parte din ceea ce este astăzi USV se datorează și UTM (prin oamenii care au dezvoltat parteneriatul ce a condus la realizarea unor proiecte de succes, dar și prin numeroasele idei care au fost aplicate, plecând de la experiențele colegilor din Chișinău)”. 

Privitor la colaborarea dintre USV și UTM, rectorul USV a menționat că „în anul universitar 2020-2021, au fost activate un număr de 5 programe de masterat cu dublă diplomă, ocupând, astfel, primul loc între toate universitățile partenere ale USV pentru astfel de programe. În cadrul celor 5 programe studiază un total de 125 de studenți; dintre aceștia, 93 au drept universitate gazdă Universitatea Tehnică a Moldovei, iar 32,USV.”

De asemenea, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa a declarat că „o parte din ceea ce este astăzi USV se datorează și UTM (prin oamenii care au dezvoltat parteneriatul ce a condus la realizarea unor proiecte de succes, dar și prin numeroasele idei care au fost aplicate, plecând de la experiențele colegilor din Chișinău)”. 

În finalul intervenției sale, profesorul Valentin Popa a afirmat că, în calitate de rector al USV, a încurajat decanii și colegii să susțină toate inițiativele comunității academice din Chișinău, dar și să se implice în aprofundarea cooperării între USV și UTM. „Acest parteneriat a înflorit în mod firesc și s-a întemeiat pe viziunea modernă a conducerii UTM, deschisă integrării în spațiul european al educației și cercetării. Fără acești colegi cu proiecte îndrăznețe, fără acești prieteni cu caracter și demnitate, fără profesorii care s-au implicat în colaborare și fără studenții care au crezut în proiectele noastre, ceremonia de astăzi nu ar fi avut loc.”

Articole Similare

Back to top button