Comunicate de presaInterneStiriStiri Locale

Facultate de Medicină și Științe Biologice la Suceava

Facultate de Medicină și Științe Biologice la Suceava

27 august 2021, o zi deosebită pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV): Hotărârea de Guvern care include înființarea Facultății de Medicină și Științe Biologice a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, începând cu anul universitar 2021 – 2022, a 11-a facultate din structura USV își va începe activitatea.

În primă fază, noua facultate va funcționa cu 7 programe de studiu (6 la nivel de licență și 1 la nivel de masterat), după cum urmează: Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Asistență medicală generală, Tehnică dentară, Biologie și Biochimie, respectiv Nutriție și recuperare medicală – program de masterat în domeniul Medicină. În perioada următoare, universitatea își va continua politica de dezvoltare a noii facultăți, atât în ceea ce privește atragerea unei resurse umane de înaltă calificare, care să se alăture celei deja existente, cât și în direcția construirii clădirii care să deservească facultatea, în paralel cu inițierea demersurilor privind înființarea unui program de studiu de Medicină generală.

Înființarea oficială a Facultății de Medicină și Științe Biologice reprezintă încununarea unui efort de 10 ani, care a început în 2012, când au fost activate primele programe de studiu în domeniul Sănătate. Ziua de ieri marchează o transformare nu doar a imaginii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, ci și a orașului și a județului Suceava, generând oportunități concrete de dezvoltare pe termen lung, de care să beneficieze atât comunitatea locală, cât și întreaga regiune de nord-est a României. După cum spune sloganul universității noastre, am visat, am creat, am inovat și astăzi avem facultate de medicină la Suceava!

Articole Similare

Back to top button