Comunicate de presaCulturaEvenimente

POVESTI MEDIEVALE LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

În perioada 13-15 august 2021, a avut loc manifestarea Povești medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei, organizată deConsiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei și cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava.

    În cele trei zile, au fost spectacole cu foc, plimbări cu cai, şcoli de lupte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, dansuri medievale, facepainting medieval, baloane uriașe de săpun, meșteri artizani, cursuri de șoimărit.

     Cei care au vizitat Cetatea în perioada 13 – 15 august 2021, au vizionat piesa de teatru ”Apus de Soare” în distribuția Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, dar și concertul Trupei Hara, de pe zidurile Cetății de Scaun.

  Chef Cătălin Scărlătescu a gătit delicii culinare cu savoare medievală.

   Au pășit pragul Cetății și au fost alături de noi 23.710 de vizitatori iar încasările obținute din vânzarea biletelor au fost de 167.800 lei.

   Mulțumim tuturor celor care și-au petrecut weekend-ul alături de noi, mulțumim trupelor participante, mulțumim sponsorilor și vă așteptăm și la anul, pentru o ediție specială a Festivalului de Artă Medievală “Ștefan cel Mare”. 

Articole Similare

Back to top button