Comunicate de presaEvenimenteStiri

PROF. UNIV. DR.RADU LEONTIE CENUSA

PROFESOR EMERITUS AL UNIVERSITĂȚII „ȘTEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA

Pe data de 25 iunie, Facultatea de Silvicultură a sărbătorit un profesor extraordinar. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava i-a conferit titlul de PROFESOR EMERITUS domnului Profesor universitar doctor inginer Radu Leontie Cenușă.

Această distincție a fost acordată pentru generoasa carieră didactică și științifică a domniei sale, care cuprinde un număr impresionant de proiecte, cărți, articole sau comunicări recunoscute și apreciate de comunitatea științifică forestieră. Un proiect caracteristic spiritului optimist al domnului profesor a fost renașterea revistei științifice „Bucovina Forestieră”, sub coordonarea sa, în calitate de redactor-șef. De asemenea, prin acest titlu onorific a fost răsplătit atât rolul de creator de școală forestieră,pe care Profesorul l-a avut în susținerea ideii de reînființare a școlii silvice superioare în Bucovina, cât și rolul avut în consolidarea colectivului Facultății de Silvicultură și instruirea promoțiilor de silvicultori în spiritul respectului față de pădure.

De-a lungul activității sale, a fost răsplătit cu diverse premii, dintre ele remarcându-se Premiul „Leopold Pfeil” al Fundației Freiherr von Stein, Hamburg, în 1984; Premiul „Traian Săvulescu” al Academiei Române, în 1990; Premiul „Progresul Silvic”, în 1992.

În prelegerea susținută, profesorul Radu Leontie Cenușă a făcut o nouă demonstrație de elocvență și energie, discursul său cultivat, deși rațional, împărtășind emoția specifică celor care promovează cu adevărat profesionalismul și onestitatea puse în slujba pădurii. Îi mulțumim domnului Profesor pentru exemplul oferit în acești ani și îi urăm multă sănătate și putere de muncă în continuare! 

Articole Similare

Back to top button