Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiriStiri Locale

Rezultatele cercetătorilor din Suceava pe nișa de tehnologie și sănătate, prezentate în cadrul evenimentului CAFENEAUA ȘTIINȚEI

Centrul de orientare, asociere și consiliere în cariera de cercetător – COACH USV organizează miercuri, 22 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, evenimentul „Cafeneaua științei”, o discuție despre rezultatele științifice de vârf obținute de cercetătorii din Suceava, atât din mediul academic, cât și din mediul privat.

Tematica principală este legătura dintre tehnologiile de ultimă generație și domeniul sănătății, iar evenimentul va avea loc la Librăria Alexandria de pe strada Universității.

Sucevenii vor avea ocazia să afle direct de la profesioniști informații valoroase despre rezultatele notabile din cercetare, dar și despre perspective privind inovația în domeniul medicinei, prin prisma noilor tehnologii. Vor prezenta: dr. Alina Melinte, prof. dr. Mircea Oroian, prof. dr. Mihai Covașă și reprezentanți ai companiei ASSIST Software

„Ne bucurăm că avem ocazia să aducem în fața publicului profesioniști desăvârșiți, care au obținut rezultate importante în domeniul cercetării pe aceste două nișe esențiale în societatea de astăzi: tehnologie și sănătate. Consider că este extrem de important ca rezultatele științifice să fie cunoscute de publicul larg. În final, cu toții beneficiem, într-un mod sau altul, de munca profesorilor și cercetătorilor și de descoperirile făcute”, a declarat prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, director al Centrului de orientare, asociere și consiliere în cariera de cercetător pentru regiunea de Nord-Est a României.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul „Cafeneaua științei” este parte din proiectul COACH USV, finanțat prin PNRR, care vizează sporirea atractivității mediului academic și de cercetare în cadrul comunității, prin îmbunătățirea serviciilor de asistență în carieră a cercetătorilor din Regiunea de Nord-Est a României, integrarea unor cercetători din străinătate în spațiul academic regional, amplificarea interesului tinerilor (elevi, studenți, doctoranzi) pentru cariera academică și de cercetare și promovarea susținută a rezultatelor cercetării către publicul larg și comunitatea locală.

Articole Similare

Back to top button