Articole GeneraleComunicate de presaInterneStiriStiri Locale

Operațiunile pentru preschimbarea permiselor de conducere pot fi efectuate și în zilele de sâmbătă, în lunile ianuarie și februarie

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a emis vineri, 6 ianuarie, un ordin prin care a dispus Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor extinderea programului de lucru cu publicul, inclusiv în zilele de sâmbătă.

Decizia a fost abordată în contextul în care, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, expiră termenul de valabilitate a peste 450.000 de permise de conducere din întreaga țară și a circa 6000 permise de conducere, la nivelul județului Suceava. Este vorba despre documentele emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Astfel, în lunile ianuarie și februarie ale anului 2023, activitatea la SPCRPCÎV Suceava se va desfășura și în zilele de sâmbătă (începând cu data de 7 ianuarie). Vor fi deschise două ghișee la care se vor derula operațiuni destinate exclusiv preschimbării permiselor de conducere emise de statul român, a căror valabilitate administrativă expiră. „Facem precizarea că solicitanții trebuie să dețină, obligatoriu, programare pe site-ul www.drpciv.ro, pe lângă celelalte documente impuse de legislația în vigoare”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Suceava.

Preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității se poate realiza parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
  • achitarea a 89 de lei, contravaloarea permisului de conducere (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – pe ghișeul.ro sau drpciv.ro, secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.),
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere: act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei,
  • prezentarea la sediu conform programării.

„Prin măsurile pe care le-am dispus astăzi, sunt create premisele ca la nivelul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava să creștem numărul de solicitări de preschimbare procesate de la circa 1000 până la 1200-1250 pe săptămână, astfel încât să putem răspunde solicitărilor cetățenilor într-o manieră corespunzătoare.

Către toți cei interesați, transmit din nou apelul meu de a se programa din timp în vederea preschimbării permisului de conducere, astfel încât să evităm, pe cât este posibil, supraaglomerarea la ghișee”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Articole Similare

Back to top button