Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteSPORTStiri Locale

Concursul de alergare montană Bucovina Ultra Rocks reunește peste 1000 de alergători din 23 de țări, la finalul lunii iulie

Bucovina Ultra Rocks, unul dintre cele mai mari concursuri de alergare montană din România, așteaptă peste 1000 de alergători din 23 de țări din jurul lumii, la Câmpulung Moldovenesc, în perioada 27-30 iulie 2023.

Într-o zonă recunoscută pentru relieful muntos și urcările lungi și abrupte pe vârfuri precum Rarău (1.650 m), Pietrosu Bistriței (1.793 m) și Giumalău (1.857 m), Bucovina Ultra Rocks oferă alergătorilor ocazia de a explora frumusețea naturală a Bucovinei, cu păduri, chei și obiective din patrimoniul UNESCO.

De la concurs, la festival de alergare montană

În acest an, imaginea concursului se învârte în jurul conceptului de întoarcere la rădăcini. Comunitatea de alergători este invitată să își redescopere valorile și să se inspire din frumusețea naturii. Sunt organizate întâlniri cu alergători de elită, alergări de grup în parteneriat cu HOKA Runners România, iar Platoul Central din Câmpulung Moldovenesc va oferi furnizorilor de produse și servicii locale posibilitatea de a-și promova și comercializa oferta.

„Întregul oraș prinde viață. Localurile, muzeele și magazinele zumzăie a entuziasm, localnicii își întâmpină și îndrumă vizitatorii, oamenii își fac poze și se încurajează pentru cursele din zilele care urmează. Evenimentul ne oferă prilejul de a ne uni și de a promova cultura Bucovinei în mai multe colțuri ale țării, respectiv ale lumii”, declară Paul Smereciuc, organizator Bucovina Ultra Rocks.

Startul fiecărei curse va fi presărat cu muzică energică, emoții ale alergătorilor, susținerea localnicilor și semnul de start semnalat de bucium. Atmosfera unică l-a atras pentru ediția din acest an a competiției și pe Paul Capell, atlet de distanță lungă The North Face.

„Am ales Bucovina Ultra Rocks pentru că am auzit lucruri minunate despre zonă și despre munții de aici. Obiectivele mele pentru acest concurs sunt simple: vreau să mă simt bine și să mă bucur de România. Am văzut imagini din Bucovina și știu că alergarea în cursă îmi va face plăcere. Vreau apoi să profit de această ocazie și să mă antrenez serios, fiind ultima cursă pe care o voi alerga înainte de UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc). Aștept să încep cursa, să vin cu energia mea și să fac o treabă bună”, transmite sportivul Pau Capell.

Curse pentru toate nivelurile de pregătire

Concursul începe vineri, 28 iulie, cu RUNC Challenge, o probă de 5 km, care are startul în zona Platoului Central, urmat de cursa destinată copiilor, Kids Race. La ora 23:00, în aceeași zi, în centrul orașului se va da startul cursei regină, pe un traseu de 110 km, Ultra Rocks.

Sâmbătă, 29 iulie, dimineața, la ora 6:00, debutează cursa 4 Summits, de 88 km, o cursă care anul trecut a fost inclusă în Campionatul Național de Ultra Alergare Montană. Aceasta, precum și cursele de 48 km (Lady’s Rocks) și 33 km (Rocky) au ca punct de pornire centrul orașului Câmpulung Moldovenesc, gazda oficială, pentru a patra oară, a Bucovina Ultra Rocks.

Duminică, 30 iulie, la cabana Alpin Rarău, are loc startul ultimei curse, Rumble Rock, de 15 km, o probă ideală pentru amatorii de coborâri.

Prin diversitatea curselor puse la dispoziția alergătorilor, Bucovina Ultra Rocks se adresează tuturor nivelurile de pregătire, oferind fiecărui participant ocazia de a se autodepăși și de a explora frumusețea pitorească a regiunii.

Bucovina, în vizor internațional prin activarea comunității locale

„Fiecare alergător montan din România trebuie să ajungă în Bucovina. Natura neatinsă și relieful specific te provoacă să te decuplezi și să apreciezi adevărata valoare a zonei. Prin eforturile noastre din acest an, ne dorim ca regiunea, cultura bucovineană și ospitalitatea localnicilor să atragă oameni din toate colțurile lumii”, afirmă Paul Smereciuc.

Bucovina Ultra Rocks lansează un apel către comunitatea locală de a participa la ediția din acest an, atât prin susținerea alergătorilor la start și finish, cât și pe întreaga perioadă a evenimentului, luând parte la activitățile care au loc pe Platoul Central.

Evenimentul este organizat cu susținerea Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Mai multe detalii pot fi consultate pe website-ul competiției: https://bucovinaultra.rocks/.

Articole Similare

Back to top button