Politic

GHEORGHE ȘOLDAN, DEPUTAT PSD SUCEAVA: AVIZ COALIȚIEI DE GUVERNARE, AUTOSTRADA NORDULUI VA TREBUI SĂ FIE GATA, PRIN LEGE, PESTE 4 ANI

Întrebarea bucovinenilor, “Noi când o să avem autostradă?” a primit răspuns anul trecut când a fost adoptată Legea nr.264/2020 pentru aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Nordului, lege inițiată de colegului meu, domnul deputat Eugen Bejinariu.

Această autostradă va lega Bucovina de Occident, de la Suceava, prin Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, până la Satu Mare. Termenul prevăzut de lege pentru realizarea autostrăzii este de 4 ani, ceea ce înseamnă că, la finalul acestui mandat, Autostrada Nordului trebuie să fie o realitate, atât de necesară pentru creșterea nivelului de trai a oamenilor din regiune, pentru dezvoltarea turismului, pentru facilitarea circulației mărfurilor și a oamenilor.

Nu sunt surprins, dar remarc că liderii puterii nu par să aibă pe agenda guvernamentală ca obiectiv Autostrada Nordului. Nu am auzit nimic în spațiul public legat de acest proiect și de aceea i-am trimis domnului ministru al transporturilor câteva întrebări, săptămâna aceasta, pentru a-i atrage atenția că suntem cu ochii pe această investiție pe care o coordonează. Mă voi asigura în acest mandat că proiectul are buget și un calendar precis pentru implementare.

Voi urmări îndeaproape realizarea Autostrăzii Nordului. Dacă va îngropa și acest proiect, cum face cu investițiile în educație retrase din PNRR, coaliția PNL-USR va îngropa și viitorul generațiilor de tineri care-și caută locul și rostul în țară.

Articole Similare

Back to top button