CulturaEvenimente

STAGIU DE FORMARE IN „JURNALISM ANTREPRENORIAL LA UNIVERSITATEA „ȘTEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa de Cultură a Studenților din Suceava, în parteneriat cu Reprezentanța Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru Europa Centrală și Orientală, organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2021, o primă sesiune de formare în „Jurnalism antreprenorial”.

Proiectul constă în formarea de studenți în jurnalism (mass-media) și/sau de jurnaliști, precum și de cadre didactice și alți formatori în domeniul creării unui organ mass-media. Obiectivul principal este promovarea creării de media independente și urmărirea unor inițiative concrete ca urmare a acestui stagiu de formare.

Stagiul se va desfășura pe durata a două zile și jumătate și va permite abordarea unor subiecte diverse, precum: contextul global privind mass-media, lipsa lor cronică de resurse, cu exemple; mass-media locale, cadrul economic și politic, ținta sau țintele potențiale; ce tip de mass-media? print/online, audiovizual – ce format? periodicitate, suport, ergonomie, grafism…; ce model economic? parteneriate, abonamente, donații, publicitate…; a gestiona o structură: furnizori, contabilitate etc.; resurse financiare paralele – intervenții punctuale în mass-media locale, mediere pentru diverse instituții, învățământ etc.; ce surse de informare și de inspirație să urmezi:  site-uri, bloguri (proiecții video); o parte „de introspecție”: de ce să îți dorești să creezi un organ mass-media? ce evoluție să-i imprimi? etc.

Stagiul de formare în „Jurnalism antreprenorial” se va desfășura în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în zilele de 10 și 11 mai 2021, între orele 9:00-12:30 și 14:00-17:00, și va fi asigurat de Asociația Regard, o asociație românească ce administrează organismul de presă Regard (www.regard.ro). Președintele acesteia, Laurent Couderc, este jurnalist cu 20 de ani de vechime. De trei ani, el este și lector invitat la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, unde predă modulul „Jurnalism antreprenorial”.

Articole Similare

Back to top button