Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiriStiri Locale

Activități de promovare a protejării mediului, în cadrul „După-amiezilor francofone la Suceava”

Miercuri, 22 octombrie 2023, ora 17:00, în cadrul „După-amiezilor francofone la Suceava”, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava, organizează activitatea „Lécologie, notre nouvelle mission/Ecologia, noua noastră misiune”, coordonată de profesoarele Pelin Elena Cosmina și Caliniuc Adriana.

„Educația ecologică are scopul de a sensibiliza elevii în ceea ce privește protejarea naturii, de a descoperi urmările degradării mediului, dar și măsurile care pot fi luate pentru a preveni problemele de mediu. Dobândind un set de valori, cunoștințe și atitudini pentru mediul înconjurător, elevii capătă motivația și abilitățile necesare pentru a se implica în proiectele tematice”, transmit organizatorii activității.

Astfel, participanții proiect, elevi din ciclul gimnazial, vor realiza o expoziție cu tema Protégez la nature, vor cânta și vor lectura piesa de teatru Protégez la Terre. Activitatea este destinată promovării comunicării autentice în limba franceză, prin intermediul unor activități cu tematică ecologică, prin care se încurajează protejarea mediului înconjurător și dezvoltarea durabilă.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe pagina de facebook a Alianței Franceze din Suceava (https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151), precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

Articole Similare

Back to top button