Comunicate de presaStiri

Jocurile-concurs internaționale Cangurul 2021 debutează în luna martie

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) are plăcerea să vă anunțe că în luna martie se vor susține încă patru dintre cele șapte jocuri-concurs internaționale Cangurul, programate pentru al doilea semestru al anului școlar 2020-2021. Testele de antrenament pot fi deja achiziționate de pe www.editurasigma.ro, iar datele acestor evenimente sunt:

05 martie – Cangurașul Explorator clasele 0 – IV

19 martie – Poveștile Cangurului clasele 0 – IV

26 martie – Cangurașul Matematician clasele 0 – IV

26 martie – Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul clasele V – XII

30 martie – Cangurul Lingvist – Franceză clasele III – XII

27 aprilie – Cangurul Lingvist – Engleză clasele III – XII

24 mai – Poveștile Cangurului clasele V – XII

Domenii esențiale din programele școlare precum comunicare în limba română și în limbi străine, matematică sau științe sunt abordate într-un mod prietenos, original, în testele de antrenament pe care copiii le au la dispoziție ca mijloc eficient și distractiv de pregătire pentru concurs, accesibile online, sau în cărți tipărite.

Jocul-concurs internațional Cangurul constă în rezolvarea unui test grilă în format digital, care conține întrebări interesante și amuzante, create cu scopul de a dezvolta imaginația, puterea de raționament, viteza de reacție, capacitatea de a lua decizii, bucuria de a rezolva situații-problemă. Nu mai vorbim despre o lecție de matematică sau despre una de comunicare, ci despre o vizită într-un magazin de jucării, despre participarea la un miting aviatic sau despre colecționarea unor imagini pe o temă dată de către un grup de prieteni, spre exemplu. Astfel, rezolvarea exercițiilor propuse devine mai curând o activitate recreativă, în care povești plauzibile din viața cotidiană le devin companioni copiilor în cele 60 de minute ale jocului-concurs.

Pentru a accesa jocul-concurs în format digital, participanții se loghează cu codul unic de participare în aplicația https://cangurul.net/#! în ziua stabilită pentru desfășurarea concursului, în intervalul orar comunicat. Codul unic de participare permite accesul la analiza personalizată a răspunsurilor date, analiză care poate fi accesată la circa două săptămâni de la data desfășurării jocului-concurs.

Calendarul proiectelor educaționale Cangurul an școlar 2020-2021

  • Jocul-concurs POVEȘTILE CANGURULUI 

clasele: pregătitoare – a IV-a                                              19 martie 2021

Are două forme de organizare: online, pe platforma www.cangurul.net și offline, folosind reviste tipărite cu subiectele și foile de răspuns.

  • Jocul-concurs online se poate accesa în perioada 19.03.2021 ora 8:00 – 22.03.2021, ora 20:00. Timpul efectiv de rezolvare a testului este de 60 de minute.
  • Jocul-concurs offline (cu reviste tipărite) are loc vineri 19 martie ora 9:00.
  • Jocul-concurs CANGURAȘUL MATEMATICIAN

clasele: pregătitoare – a IV-a                                              26 martie 2021

Are două forme de organizare: online, pe platforma www.cangurul.net și offline, folosind reviste tipărite cu subiectele și foile de răspuns.

  • Jocul-concurs online se poate accesa în perioada 26.03.2021 ora 8:00 – 29.03.2021, ora 20:00. Timpul efectiv de rezolvare a testului este de 60 de minute.
  • Jocul-concurs offline (cu reviste tipărite) are loc vineri 26 martie ora 9:00.
  • CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MATEMATICĂ APLICATĂ CANGURUL

clasele V – XII                                                                                  26 martie 2021

Se va susține online pe platformawww.cangurul.net.

Durata concursului este de o oră din momentul deschiderii subiectelor. Se poate întra în concurs pe 26 martie între orele 8:00 – 21:00.  Timpul efectiv de rezolvare a testului este de 60 de minute.

  • CANGURUL LINGVIST – FRANCEZĂ clasele  III – XII                   30 martie 2021

Se va susține online, accesând platforma www.cangurul.net. Subiectele vor fi disponibile la data de 30 martie, între orele 08:00 – 21:00. Timpul efectiv de rezolvare a testului este de 60 de minute.

  • CANGURUL LINGVIST – ENGLEZĂ clasele   I – XII                                27 aprilie

Va avea două forme de organizare: online, pe platforma www.cangurul.net și offline, folosind reviste tipărite cu subiectele și foile de răspuns.

  • POVEȘTILE CANGURULUI clasele   V – XII                                             24 mai

Jocul-concurs se va susține online. În funcție de situația epidemiologică, vom căuta să organizăm și o formă offline.

Pentru înscrieri la jocurile-concurs organizate în cadrul proiectelor educaționale Cangurul, cadrele didactice pot intra pe pagina cangurul.ro, de unde se poate accesa secțiunea Înscrieri Cangurul/ Înscrieri școală, pentru fiecare joc-concurs în parte.

Produsele digitale și revistele pentru jocurile-concurs Cangurul se pot achiziționa de pe editurasigma.ro.

Accesul la fiecare joc-concurs are loc pe baza unui cod de participare. Codul de participare are 5 cifre și 4 litere. Exemplu: 12345-ABCD.

Folosind codul de participare, elevii vor susține concursul pe platformă și pot accesa analiza personalizată a răspunsurilor pe care le-au dat. Au, de asemenea, o nouă șansă să răspundă la întrebările testului și primesc feedback imediat.

Jocurile-concurs Cangurul lingvist testează cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica, viteza de reacție.

Sunt propuse elevilor 5 niveluri de competenţe. Fiecare elev, indiferent de clasă, poate să aleagă nivelul la care consideră că va obţine cel mai bun punctaj.

Jocurile-concurs Cangurul lingvist – Franceză respectiv Engleză conțin câte 50 de itemi alcătuiți conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL) și sunt organizate pe niveluri de competențe lingvistice.

La învățământul primar, Cangurul lingvist-Franceză se organizează pentru clasele a III-a și a IV-a, iar Cangurul lingvist-Engleză se organizează pentru clasele I – a IV-a.

Concursurile Cangurul au loc la nivel internațional, iar Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul se desfășoară în peste 90 de țări. Editura SIGMA a organizat jocul-concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minții fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înțelegerea textului scris în limba română (Poveștile Cangurului), explorarea unor elemente de științe, educație civică și de cultură (Cangurașul Explorator), dar și verificarea nivelului de competență în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist). Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă. Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și, în măsura solicitărilor, în germană. Evenimentele au fost și sunt sprijinite de: Asociația internațională Kangourou sans Frontieres, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Franței, Ambasada Canadei, Delegația Walonie-Bruxelles, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, British Council, Cambridge English Language Assessment, European Examinatios Centre, Universitatea București – Facultatea de Matematică și, în ultimii ani, s-au desfășurat sub înaltul patronaj al Fundației Principesa Margareta.

parteneri media CANGUR 2021.jpg
Ne exprimăm gratitudinea și salutăm sprijinul primit de la partenerii media ai evenimentului, instituții de presă care au ales să susțină într-un mod admirabil un proiect educațional excepțional adresat noilor generații.

Echipa Cangurul România vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare legate de jocurile-concurs Cangurul, la oricare dintre coordonatele următoare:

Tel. fix: 0212434014, 0212434052;

Tel. mobil: 0746238667, 0758044825, 0746238707, 0748100719

E-mail: suport@cangurul.ro

Web: cangurul.ro; editurasigma.ro.

Vă mulțumim pentru interesul acordat și le urăm succes copiilor curajoși care răspund și în acest an provocării pe care jocul-concurs internațional Cangurul le-o adresează!

Articole Similare

Back to top button