Politic

Gheorghe Șoldan: ÎNCHIDEREA DEFINITIVĂ A GROPII DE GUNOI DE LA POJORÂTA VA FI UNA DINTRE PRIORITĂȚILE MELE CA DEPUTAT

În timp ce pe plan european există o preocupare serioasă pentru protejarea mediului înconjurător, la noi, în județul Suceava, în vârful muntelui, în Pasul Mestecăniș, a apărut ditamai groapa de gunoi. O bombă ecologică este pe cale să fie detonată în inima Bucovinei de către autoritățile locale. Strigătele de disperare ale localnicilor și ale specialiștilor de mediu nu impresionează guvernarea PNL.  

Cele peste două milioane de turiști care ajung anual în zonă, pe traseul montan care leagă stațiunile Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, vor face probabil câteva selfie-uri și poze de grup unicat în vârful muntelui, din mijlocul gunoaielor.

Am preluat problema și îngrijorarea sucevenilor și voi face toate demersurile necesare ca această groapă să dispară, așa cum a apărut. Autoritățile pasează problema, se scuză, ridică din umeri, în timp ce groapa se tot adâncește, fără a ține cont de toți factorii implicați și mai ales de oameni.

Ca parlamentar ales în circumscripția Suceava, am datoria față de cetățeni, să mă implic în acest caz, sens în care am adresat săptămâna aceasta mai multe  întrebări Ministrului Mediului, referitoare la evaluările și măsurile luate la nivel guvernamental, dar și care este poziția actuală a ministerului vizavi de răsturnarea tuturor gunoaielor din județ sub nasul localnicilor și al turiștilor.

Nu voi permite ca inima Bucovinei să fie acoperită de gunoaie.

Vedem că guvernarea de dreapta a descoperit mersul pe jos în “Vinerea Verde”.

Le propun guvernanților ca România verde să fie și la Suceava. Dacă sunt preocupați de protejarea mediului, atunci să lase și Pasul Mestecăniș verde, curat și să oprească aruncarea gunoaielor din județ în pădurile Bucovinei.

Gheorghe Șoldan – Deputat PSD Suceava

Articole Similare

Back to top button