CulturaEvenimente

Asociația Institutul Bucovina vă invită la prima expoziție a Clubului Fotografilor Suceveni, intitulată “Mozaic”

Sala de expoziții “Zamca” din incinta Asociației Institutul Bucovina a găzduit vineri, 19 Martie, vernisajul expoziției “Mozaic” a Clubului Fotografilor Suceveni, marcând astfel un moment cu deosebită semnificație in istoria Clubului și anume, expunerea publică a 100 de lucrări în cadrul primei expoziții de acest gen.

Codrin Anton, în calitate de Președinte al Clubului Fotografilor Suceveni, a fost unul dintre invitații de onoare ai evenimentului, alături de autorii lucrărilor de artă fotografică. “Expunem 25 de membri din totalul de 44 colegi. Am intitulat expoziția noastră «Mozaic», pentru că suntem un amalgam, spun eu, de stiluri de a fotografia și sunt expuse fotografii cu peisaje, fotografii de la evenimentele noastre, fotografii de sport, cadre cu Bucovina noastră dragă, pe care vă invit să le admirați până pe 15 Aprilie”, a povestit acesta în deschiderea vernisajului.

Importanța artei în viețile noastre, chiar la locul de muncă, a fost adusă in discuție de către Vasile Gafiuc, Președintele Asociației Institutul Bucovina: “ne bucurăm că putem să găzduim astăzi prima expoziție a Clubului Fotografilor Suceveni. Ușile noastre sunt deschise pentru orice artist care vrea să expună. E un spațiu viu, unde nu doar are loc expoziția, ci unde se desfășoară activități zilnice și cred că asta reprezintă cel mai frumos lucru, să avem niște opere de artă, niște artiști expuși într-un spațiu de lucru”.

Desfășurarea expoziției nu ar fi fost posibilă fără implicarea maestrului Mihai Pânzaru – Pim, îndelung colaborator al organizației, care lună de lună se asigură că cele mai deosebite lucrări ale artiștilor suceveni sunt deschise publicului pentru vizită. La evenimentul organizat vineri, acesta a subliniat faptul că membrii Clubului Fotografilor Suceveni sunt unitari în diversitatea lor, ceea ce le demonstrează extrem de bine forța artistică, chiar acum în prag de primăvară. Silviu Petrariu, din cadrul Asociației Institutul Bucovina, a sprijinit la rândul său organizarea galeriei, în calitate de coordonator activități.

Nu în ultimul rând, amintim și prezența la eveniment a unei delegații ucrainiene aflată vineri în vizită la sediul asociației, cu ocazia unei întâlniri de lucru în cadrul Proiectului Smart4Youth (Sprijin, Mobilitate și Artă pentru Tinerii de peste Granița României – Ucraina). În acest context, Iurii Levchyk, Președintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, a lansat o invitație către fotografii suceveni, pentru a-și expune lucările și la Cernăuți, arătând că multe dintre momentele trăite aici i-au adus aminte de propria copilărie și de peisajele îndrăgite din Bucovina. Din aceeași delegație au făcut parte Nadiya Makushynska, Trandafir – Lysak Valentyna, reprezentanți ai Școlii Superioare Vocaționale nr. 5 din Cernăuți.

Asociația Institutul Bucovina este o organizație non – guvernamentală din județul Suceava, furnizor licențiat de către Ministerul Muncii în 2011, în domeniul serviciilor suport pentru angajare.

 Până pe data de 15 Aprilie, galeria este deschisă publicului larg în mod gratuit, la sediul Asociației Institutul Bucovina din Strada Zamcei, nr. 17, între orele 09:00 – 17:00. Pentru mai multe informații despre aceasta, persoana de contact este Silviu Petrariu, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.  

Articole Similare

Back to top button