Comunicate de presaStiri

SOCIETATEA PENTRU CULTURA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ÎN BUCOVINA A STABILIT DATA URMĂTOAREI ADUNĂRI GENERALE

În data de 6 martie 2021, la sediul Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina, din municipiul Rădăuți,  a avut loc întâlnirea Consiliului Director, într-o formulă extinsă, la care au participat și invitați. Printre participanții la întâlnire s-au numărat: doamna Mălina Anițoaei, membru al Societății, publicist, domnul profesor Corvin Bejinariu, domnul ing. Mircea Irimescu, domnul profesor Marian Olaru, membru al Societății și director al  Institutului „Bucovina” al Academiei Române, domnul Mihai Boiciuc, artist vizual, domnul ec. Mihai Frunză, domnul doctor Adrian Nicolae Popescu, domnul Vasile Chițan, domnul profesor Vasile Cernăuțean, domnul Liviu George Maha, profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, domnul Ștefan Hostiuc, redactor șef al revistei „Mesager Bucovinean”, domnul Gabriel Chiraș, membru al Societății, doctorand în istorie și domnul Luca Ciubotaru, membru al Societății, doctorand în drept constituțional.

În urma întâlnirii, care a avut drept scop depășirea impasului în care se află Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina, rămasă fără conducere, s-a stabilit data viitoarei Adunări Generale, care va avea loc pe 15 mai 2021, într-un format mixt (având în vedere situația epidemiologică actuală), cu participarea fizică a unor membri la Rădăuți și cu participarea în format online a celorlalți membri aflați la distanță. Totodată, s-a stabilit un comitet de organizare a Adunării Generale, format din domnii drd. Luca Ciubotaru, dr. Adrian-Nicolae Popescu, prof. Corvin Bejinariu, ing. Mircea Irimescu și prof. Marian Olaru.

Înființată în anul 1862, reconstituită în anul 1990 la inițiativa unor intelectuali de marcă din Bucovina, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina are drept misiune răspândirea culturii, artei, științei și literaturii poporului român de pretutindeni, referitoare la Bucovina, fiind a doua cea mai veche societate culturală din țară.

Articole Similare

Back to top button