Muzica

AS You Like It (8 MARTIE)

INAINTE DE ORICE, UN LA MULTI ANI!, DIN ADINCUL INIMII, TUTUROR FEMEILOR DIN VIETILE NOASTRE, IMPREUNA CU TOATA IUBIREA DIN LUME! Aceasta rubrica va este dedicata tocmai dumneavoastra, doamnelor si domnisoarelor, in aceste zile de martie care va apartin, si cuprinde piese care au in titlu nume feminine.

Prima dintre piesele zilei cu totul speciale de 8 martie este dedicata unei mari iubitoare de Smokie si se intituleaza (ati ghicit!) “Living Next Door to Alice” (am ales varianta “soft””, fara golaniile live!). Piesa, daca nu stiati, este compozitia celebrului duo de compozitori Nicky Chinn / Mike Chapman (membri ai grupului Smokie!, care au compus zeci si zeci de hituri pentru toata crema mezicii pop din anii ‘ 70 si ’80). Si acum, bomba!

Primii care au cintat-o nu au fost Smokie!… ci un trio vocal obscur, New World, din Australia, in 1972, urcind cu ea pina pe locul 35 in Australia! Abia in noiembrie 1976 au inregistrat-o si Smokie, care au ajuns pe 5 in Anglia si, in martie 1977, pe 25 la Billboard in SUA. Culmea culmilor: Mike Chapman a declarat ca piesa le-a foost inspirata de… ”Sylvia’s Mother” a lui Dr. Hook, pe care v-am oferit-o zilele trecute, de-ti vine sa zici : “Who the… beep!… is Sylvia!?!”

Articole Similare

Te-ar interesa si
Close
Back to top button