Muzica

AS You Like It (8 martie 2021)

Prima din piesele de azi poarta in titlu un nume oarecum mai rar folosit si la noi, dar totusi… v-o spune bunicul unui Iustin! “Justine” a lui Archies este, evident, fata, si are o poveste fascinanta, cot la cot cu a grupului. Asadar, Archies a avut in acel an, 1969, doua single-uri, dintre care unul, cu arhicunoscuta “Sugar Sugar” a fost o bomba cu raza imensa de actiune, lovind intreaga planeta!

A fost locul 1 la Billboard, la New Musical Express, s-a vindut in peste 6 milioane de exemplare, a fost desemnata piesa anului in SUA si in alte 27 de tari. Problema e ca … The Archies nu exista! Asta s-a aflat abia cind a aparut si piesa de azi, “Justine”, (ca fata B a single-ului “Jingle Jangle, locul 10 Billboard) in acelasi an 1969, cind lumea ii cerea in concert, in turneu… iar ei erau doar niste desene animate!!!

Asta-i chestia senzationala: desenele animate erau despre un grup imaginar / virtual de pop-rock, iar muzica pentru coloana sonora o inregistrau diversi muzicieni de studio! Asa-i ca e fabulos? Si, atentie! – desenele cu The Archies inca se produc, iar unele din piese au devenit istorice. Pentru mine, aceasta ”Justine” e pur si simplu incintatoare.

Doru Octavian Popovici

Articole Similare

Te-ar interesa si
Close
Back to top button