Muzica

AS You Like It! (5 martie 2021)

La inaugurarea oficiala a rubricii cu titlul de mai sus, nu putea sa fie doar o piesa Rolling Stones, ci mi s-a parut corect si obligatoriu sa va aduc bucurie in suflet si cu una Beatles.

Si nu cu una oarecare, ci cu cea mai frumoasa balada compusa vreodata. Asa zic eu. Va reamintesc ca pina pe 8 martie, poate si mai incolo (de ce nu toata luna in care le sarbatorim pe fiintele cele mai dragi noua?) va voi oferi la aceasta rubrica doar piese cu nume de femei in titlu.

“Hey Jude” a aparut numai pe disc single, nu si pe vreun album, in 1968. A batut toate recordurile de la data respectiva: s-a vindut in peste 8 000 000 de exemplare, a stat 9 saptamini pe locul 1 in Top 100 Billboard, a fost piesa anului In SUA, UK, Australia, Canada, si in alte… 40 si ceva de tari!

Circula nenumarate legende despre titlu. Eu o prefer pe cea care zice ca e dedicata de Paul iubitei lui de atunci, Jane Asher. Sa nu credeti ca nu circula si nebuneasca istorioara conform careia e o mistocareala la adresa managerului lor, Brian Epstein, versul-titlu fiind de fapt… “Gay Jew”!!! Si ce daca? Important e ca e bijuteria suprema a creatiei Beatles.

Articole Similare

Te-ar interesa si
Close
Back to top button