Stiri Locale

ÎN ULTIMELE 24 DE ORE AU FOST INTERNATE 14 PERSOANE DIAGNOSTICATE CU COVID – 19 ÎN JUDEȚUL SUCEAVA

Astăzi, 15.02.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    17918 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE AU FOST INTERNATE 14 PERSOANE DIAGNOSTICATE CU COVID – 19, în același interval de timp fiind externate 12 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 579 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 193 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 70 pacienți sunt în zona tampon și 316 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

  Din cei 193 pacienți diagnosticați Covid-19:

5 prezintă forme ușoare;

84 prezintă forme medii ale bolii;

90 prezintă forme severe;

14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 2 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 3 intubațiventilați invaziv).

  Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 293 paturi libere, din care 39 pentru pacienți Covid-19, 170 în sectorul non-Covid și 84 pentru zona tampon.

  La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți Covid, sunt 24 ventilatoare libere, din care 15 pentru pacienții Covid-19, și 9 pentru pacienții non- Covid.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 74 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare, 56 prezentând forme medii, 11 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, 14 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind locuri disponibile.

         La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 16 prezintă forme medii, 9 forme grave, și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

         La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (19 forme medii și 5 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 5 locuri în sectorul Covid.

         La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 11 prezentând forme medii) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

         La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare și 5 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.

         Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 344 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 77.

 La nivelul județului sunt disponibile 107 de locuri libere Covid și 107 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 141444,în ultimele 24 de ore fiind testate 135 de persoane.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 815 persoane, din care 36 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

         De asemenea, în izolare la domiciliu se află 608 de persoane, din care 30 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 30 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1084 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În intervalul 14 februarie 2021, ora 08:00 – 15 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliție locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse un număr de 1406 persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 165 de societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 80 sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise) în valoare de 11000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

       Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

         În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Articole Similare

Back to top button