Stiri Locale

DGASPC SUCEAVA A ORGANIZAT ÎN DATA DE 11.02.2021, O ÎNTÂLNIRE NONFORMALĂ PENTRU CONSULTAREA ORGANIZAȚIILOR NEGUVERNAMENTALE

Direcția Generală de Asistență Socială a Județului Suceava a organizat în data de 11.02.2021, începând cu ora 10.00, la sediul instituției, o întâlnire nonformală pentru consultarea organizațiilor neguvernamentale în vederea găsirii unor soluții viabile de finalizare a planurilor de restructurare a centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități și cooptarea organizațiilor neguvernamentale în acest proces, inclusiv contractarea de servicii sociale, crearea de noi servicii care să răspundă nevoilor beneficiarilor și să contribuie la creșterea gradului de responsabilitate socială a societății civile.

Au răspuns invitației un număr de 7 entități ce activează în domeniul social: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Fundația ”Sf Ierarhi Leontie și Teodosie”, Asociația ”Mila Creștina” Dolhasca, Fundația ”O Nouă Viață” Siret, Fundația FARA, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina. .

Au fost trecute în revistă centrele rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități, aflate în subordinea DGASPC Suceava, a căror planuri de organizare au fost aprobate și au obținut sau sunt în curs de a obține o nouă licență de funcționare și a fost semnalată necesitatea finalizării planurilor de restructurare pentru CRRN Costâna și CRRN Sasca Mică.S-au discutat atât soluții propuse în acest sens de către DGASPC Suceava, cât și cele propuse de organizațiile neguvernamentale prezente la întâlnire.

Invitaților, în calitate de persoane juridice, li s-a solicitat prezentarea disponibilității referitoare la dezvoltarea de servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilități, exprimarea interesului pentru colaborarea cu DGASPC Suceava, în vederea asigurării unor servicii de calitate pentru persoanele adulte cu dizabilități. În acest sens, au fost exprimate nevoile și resursele participanților.

După diseminarea informațiilor în cadrul fiecărei organizații participante și transmiterea de către DGASPC Suceava a informațiilor care permit estimarea tipului de servicii sociale care ar răspunde cel mai bine nevoilor beneficiarilor de la CRRN Sasca Mică (locuințe protejate, CabR, CIA etc) se va organiza o nouă întâlnire de lucru.

Organizațiilor neguvermentale care nu au avut posibilitatea de a participa la întâlnire, dar sunt interesate de subiectele mai sus menționate, le transmitem invitația de a-și exprima intenția de colaborare cu DGASPC Suceava  pe adresa de email office@dpcsv.ro

Articole Similare

Back to top button