Stiri LocaleStiri Nationale

ANM A EMIS UN COD GALBEN DE GER ÎN 18 JUDEȚE DIN NORDUL, CENTRUL ȘI ESTUL ȚĂRII, VALABIL PÂNĂ LA NOAPTE, LA ORA 2.00. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00
Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud

      În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.
      Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00
Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m

      În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Interval de valabilitate: 15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00
Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în Moldova

      Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

      Notă: intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Articole Similare

Back to top button