Stiri LocaleStiri Nationale

FĂDOR: Guvernul condus de PNL pune pe primul loc siguranța copiilor

Deputatul sucevean Angelica Fădor, este de părere că “Guvernul condus de PNL pune pe primul loc siguranța copiilor și a întregului personal din învățământul din România.”

Principalele reguli prevăzute în Ordinul MEC și MS, aprobat joi, 4 februarie și publicat în Monitorul Oficial vineri, 5 februarie:

? Semestrul al II–lea al anului școlar 2020–2021 începe în data de 8 februarie în condițiile stabilite prin Ordinul pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS–CoV–2, semnat de miniștrii Educației și Sănătății.

? Măsurile de siguranță se aplică în mod corespunzător și pentru activitățile educative, și pentru activitățile recreative, precum și pentru activitățile de recuperare a materiei desfășurate în unitățile de învățământ în cadrul programelor de tipul ,,Școală după Școală”.

? Fiecare unitate de învățământ va organiza accesul prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure “trasee prestabilite”; va evalua necesarul de resurse umane; va asigura materialele de curățenie, igienă și dezinfecție; va asigura în permanență un stoc de rezervă de materiale de protecție pentru elevi/studenți și personal. La nivel național, școlile au la dispoziție un stoc de 37 milioane de măști în acest moment.

? Sala de clasă va fi amenajată astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de un metru între elevi, acolo unde spațiul permite.

? Sala de clasă va fi aerisită înainte de sosirea elevilor, în pauze și la finalul zilei.

? Elevii și personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască de protecție în permanență, în timpul orelor și în timpul pauzelor, în interior și exterior. Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor.

? Fiecare unitate de învățământ stabilește spațiile care pot fi folosite în procesul de învățământ, precum și spațiul necesar ce va fi utilizat pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS–CoV–2.

Școlile se deschid în funcție de scenariul în care se află fiecare LOCALITATE, astfel:

scenariul VERDE (incidența mai mică sau egală cu 1 caz/1000 de locuitori) – toți copiii merg fizic la grădiniță și la școală, adică la învățământul primar, gimnazial și liceal.

scenariul GALBEN (incidența mai mică sau egală cu 3 cazuri/1000 de locuitori) – merg fizic la grădiniță toți copiii, merg fizic la școală clasele 1–4 și clasele „terminale”, adică – clasa 8 din gimnazial, clasa 12 din învățământul liceal.

scenariul ROȘU (incidența este mai mare de 3 cazuri/1.000 locuitori)– merg fizic la grădiniță toți copiii și la școală toți copiii din învățământul primar – clasele 1–4 în localitățile în CARANTINĂ, tot învățământul se desfășoară online. Vezi mai puţi

Articole Similare

Back to top button