Interviuri si Reportaje

Câmpulung Film Fest, ediția a V-a, 26-30 august 2020

Astăzi, în matinalul ASTA DA DIMINEAȚĂ, prin intervenție telefonică, alături de Vlad Florin Tudosă, s-a aflat Bogdan Stamatin, directorul Câmpulung Film Fest.

Mesajul transmis astăzi de Bogdan a fost ” Dragi suceveni, anul acesta Câmpulung Film Fest a ajuns la cea de-a V-a ediție, o ediție de acasă, o ediție cu filme românești unul și unul, o ediție care se va desfășura în primul rând sub semnul siguranței dumneavoastră.”

Astfel, de-a lungul a cinci seri de proiecții, vor sosi în răcorosul aer de vară câmpulungean filme noi și premiate precum: CĂLĂTORIA FANTASTICĂ A MARONEI (animație, 2019, r. Anca Damian), ACASĂ (documentar, 2020, r. Radu Ciorniciuc), LA GOMERA (ficțiune, 2019, r. Corneliu Porumboiu), titluri clasice ale cinematografiei naționale: BALANȚA (ficțiune, 1992, r. Lucian Pintilie) dar și scurtmetraje mai puțin cunoscute, sosite de peste Prut, în urma unui parteneriat cu RAVAC International Film Festival de la Chișinău.

Invitata specială a ediției este actrița Alina Șerban, care va ajunge pentru a doua oară la CFF, unde își va prezenta ultimul lung metraj în care joacă rolul principal, GIPSY QUEEN (ficțiune, 2019, r. Hüseyin Tabak). Pentru acest rol, Alina Șerban a fost nominalizată la Premiul Filmului German pentru cea mai bună actriță. În completare, Alina Șerban va prezenta publicului și debutul ei regizoral: scurtmetrajul de ficțiune BILET DE IERTARE. Scurtmetrajul “Bilet de iertare” este bazat pe o poveste reală din anii 1800, în vremea sclaviei romilor în Țările Române și prezintă povestea unui sclav rom al cărui destin stă sub semnul iubirii a două mame – mama sclavă, cea care l-a născut, și cealaltă, mama boieroaică a cărui proprietate este și care îl iubește ca pe propriul ei fiu.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Partenerul oficial al celei de-a cincea ediții este DOMAROM. 

Articole Similare

Te-ar interesa si
Close
Back to top button