Articole Generale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

În această dimineață, într-o ediție specială a matinalului de la Radio AS, în dialog cu Vlad Florin Tudosă, s-a aflat Ion Lungu, primarul Municipiului Suceava.

În cadrul acestui interviu, cei doi au discutat despre perioada de carantinare a Sucevei și cât de greu a fost să se afle domnia sa la cârma unui municipiu focar de coronavirus dar și despre investițiile și proiectele prioritate din această perioadă.

A fost o perioadă foarte grea, dar sigur, după război mulți viteji se arată. Să nu uităm că toată lumea ne numea “Lombardia Românie”. Vă spun sincer, avem coșmaruri, ma gândeam ce se poate întâmpla la Suceava în situația în care vom ajunge ca Italia sau Spania. Uite că ne ferit Dumnezeu și am reușit să depășim acest moment dificil, un moment cu foarte multe provocări și spun eu că le-am făcut față. Sucevenii ne-au ajutat foarte mult, au fost disciplinați, au respectat toate regulile cu strictețe” ne declarat Ion Lungu cu privire la situația prin care a trecut odată cu carantinarea Sucevei.

În legătură cu investițiile care au loc în acest moment în orașul nostru, Ion Lungu ne-a spus că “investițiile au continuat în această perioadă, dar trebuie să fim realiști, nu ca într-o stare perfectă de normalitate. Multe din firmele cu care lucrăm au avut lucrătorii în somaj tehnic, fie până la finalul lunii aprilie, unii chiar până în mai și tocmai de aceea, nu am avut foarte multă forță de muncă. Cu toate acestea, noi avem un număr de 15 proiecte la care lucrăm în acest moment.

Întrebat dacă vom aveam parte anul aceste de manifestări cu prilejul Zilelor Sucevei, acesta ne mărturisit că “e clar, nu vom avea anul acesta Zilele Orașului, ca în alți ani. Cu toții suntem și într-un doliu moral, daca ne referim la plecare la ceruri a IPS Pimen, încă suntem în perioada celor 40 de zile și din acest punct de vedere, nu vom avea manifestări. Vom sărbători cel mai probabil Cuplurile de Aur din municipiu și alte câteva evenimente, toate în nota această sobră.

Articole Similare

Back to top button