EmisiuniStiri Locale

POPASUL DE DUPĂ AMIAZĂ

În emisiunea POPASUL DE DUPĂ AMIAZĂ, de la Radio AS, Fron Gheorghe, primarul Comunei Cornu Luncii, unul dintre primarii de top ai țării, harnic și gospodar, un invingător în lupta cu acest nou coronavirus, a acordat un interviu ieri lui Vlad Florin Tudosă.

În ciuda faptul că împreună cu familia sa au fost nevoiți să treacă prin boala provocată de COVID-19, Gheorghe Fron a fost în permanență conectat la investițiile din comună, dar mai mult chiar, și de pe patul de spital a depus un proiect important pentru comunitatea locală.

Întrebat despre lupta dusă cu acestă boală, Gheorghe Fron ne-a mărturisit că “nu este ușor și văd foarte mulți care își dau cu părere, dar nu își au seama ce vorbesc. Eu care am avut, vă pot spune în amănunțime că nu e de joacă cu acest coronavirus.”

Totodată în cadrul interviului, a fost abordat și subiectul Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică de la Sasca Mică, centrul social greu încercat în această perioadă. Domnia sa, ne-a spus că ” noi în Comuna Cornu Luncii, avem cel mai mare Centrul Social din țară, avem aproximativ 700 de beneficiari cu dizabilități și angajați. Să știți că mi-a fost gândul permanent în acestă perioadă la dânșii. Imediat după vestea cu Spitalul Județean, ca un șoc a venit și vestea situației problematice de la Sasca Mică. Una peste alta, situația s-a gestionat foarte bine per ansamblu. Avem o echipă acolo extraodinară, dedicată și foarte bine pregătită.”

La capitolul investiții și proiecte, primarul Gheorghe Fron ne-a declarat că “acum în Comuna Cornu Luncii avem 15 șantiere. Vă spun sincer că lucrările merg mai bine decăt în condiții de normalitate deplină.”

Pe scurt, lista completă a investițiior din acest moment este următoarea:

Proiecte sat Dumbrava
Reabilitare, modernizare și extindere școală
Grădiniță cu program prelungit

Proiecte sat Brăiești
Rețea apă și canalizare
Amenajare trotuare
Construire sală de sport
Reabilitare școală

Proiecte sat Băișești
Construite dispensar uman
Construire grădiniță cu program normal
Rețea apă canalizare
Amenajare trotuare

Proiecte sat Cornu Luncii
Rețea apă și canalizare
Definitivare asfaltare drumuri comunale și ulițe
Amenajare trotuare
Construire sediu nou primărie
Dotare cămin cultural

Proiecte sate Sasca Mare, Șinca și Păiseni
Rețea de apă
Sală de sport (fonduri buget local)
Finalizare reabilitare, modernizare școala clasele 5-8 (Sasca Mare)
Asfaltare drumuri
Regularizarea Pârâului Sasca Mare (5,2 km) cu pod pe Săscuța și pod la intrarea în satul Șinca

Proiect sat Sasca Mică
Dotare cămin cultural

Articole Similare

Back to top button