Articole Generale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Data de 4 iunie 1920 reprezintă în istoria nostră, ziua în care s-a semnat Tratatul de la Trianon, un pas uriaș spre recunoașterea României Întregite. Despre unicul monument din România, dedicat acestui fapt istoric, Turnul Marii Uniri, Vlad Florin Tudosă a discutat în această dimineață cu preotul paroh Varlan Viorel.

Monumentul se află în proxima vecinătate a Bisericii cu hramul “Nașterea Maicii Domnului” din municipiu, care alături de sala muzeu “Dr. Dragoș Corlățeanu” și grupul statuar familia Sfinților Martiri Brâncoveanu formează Ansamblul “In memoriam”.

“Simbol unic în România, creat tocmai pentru a marca, comemora și aminti pe cei care au înfăptuit România Mare, toți cei care au murit, s-au jertfit în decursul secolelor pentru un deziderat comun. Acesta este un monument pentru viitor, nu pentru noi, ci pentru ce care vor veni” ne-a declarat preotul Viorel Vârlan.

De asemenea, preotul Viorel Vârlan ne-a spus că, în contextul centenar al zilei de mâine, de la ora 10:00, printr-o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți se va marca în Municipiul Suceava 100 de ani de la conferința de la Trianon, când s-a consfințit Marele Act al Unirii. Slujba va avea loc în aer liber, la Turnul Marii Uniri.

Articole Similare

Back to top button