Ieri, într-o zi însorită de luni, în emisiunea UN AS PENTRU VOI, realizată de Gabriela Teișanu, prin intervenție telefonică, s-a aflat prof. Margareta Lupașcu, realizator de programe și emisiuni la Radio Vocea Evangheliei Suceava și fondatoarea Școlii de Etică și Bune Maniere.
Întrebată despre importanța introducerii acestei materii în cât mai multe școli, Margarea Lupașcu, ne-a spus că “așa suntem noi oamenii, până nu conștientizăm nevoia unui anume lucru, până nu conștientizăm importanța acestuia, nu vom putea nicioadată să asimilăm, nu vom avea interes pentru el și nu vom acea motivația de a face un efort să schimbăm lucrul respectiv. În societatea în care trăim, nu doar bunele maniere ci și bunul șimt a devenit desuet. Dar știți de ce? Pentru că nu am înțeles, Codul Bunelor Maniere, nu înseamnă un set de reguli, așa steril, un moft, cu multă preciziozitate afișată, așa cum am văzut la casele regale. Tocmai, Bunele Maniere, exclud preciziozitatea, despre asta este vorba. “
Despre contextul actual și doza de libertate pe care am recăpătat-o după 15 mai, domnia sa, ne-a mărturisit că “de-a lungul anilor, m-a preocupat educația, pentru că am ajuns la concluzia că tot ce ține de educație, este foarte important pentru formarea noastră individuală și pentru formarea noastră ca societate. Dacă renunțăm la educație, în orice ce domeniu, atunci ne oprim, stăm pe loc și ne ducem în jos. Aici este problema când vine vorba despre libertate, pentru că, nu-i așa, am trecut peste carantină și ne-am dorit foarte mult libertatea. Personal, m-am simțit ca și atunci după Revoluție. Am căpătat mulți libertatea și am uitat că libertatea fără responsabilități, nu e libertate, de fapt.”