Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

POPASUL DE DUPĂ AMIAZĂ

Astăzi, în prima oră a POPASULUI DE DUPĂ AMIAZĂ, Oana Elena Pintilei, fostul Secretar de Stat în Guvernul României și liderul Organizației Județene al Femeilor Social- Democrate, a acordat un interviu pentru Radio AS lui Vlad Florin Tudosă.

Împreună cu domnia sa, cei doi au analizat, judecat și comentat deciziile politice din ultimele zile, cât și situația Sucevei după data de 15 mai, dată la care se anunță o relaxare a măsurilor și restricțiilor în toată țara.

Întrebată despre cum vede aceasta “mare relaxare” de la 15 mai, aceasta ne-a raspuns că “în calitate de simplu cetățean, sunt pregătită, însă din păcate, autoritățile nu sunt deloc pregătite pentru această dată de 15 mai, data care reprezintă încetarea Stării de Urgență. Președintele Klaus Iohannis a declarat pe 4 mai, că din data 15 mai vom intra în Starea de Alertă. Din păcate autoritățile au dormit, ca să mai exprim mai plastic, în această perioadă. Iată, ne apropiem cu pași repezi de aceast termen iar reglementările legislative necesare pentru a crea cadrul normativ al acestei situații și instaurării Stării de Alertă, încă nu sunt finalizate.

De asemena, Oana Elena Pintilei ne-a prezentat și o analiză a proiectului de lege adoptat ieri de Guvern, proiect legislativ care conține măsurile care ar urma să fie aplicate după 15 mai, din analiza acesteia reieșind că sunt în continuare multe neconcordanțe și o lipsa total de viziune a actulalui Guvern PNL.

În finalul interviului, Oana Pintilei a ținut să facă și un apel la responsabilitate către suceveni. “Chiar dacă după cum se prevede în acest moment, va exista o perioadă de câteva zile în care nu vor exista reglementări legale care să restricționeze ciculația sau alte măsuri restrictive, îi rog pe cetățenii să se comporte ca și până acum, ca și cum ar exista acele cadre legislative, să păstreze și să respecte măsurile de distanțare socială, de protecție pentru că fac acest lucru pentru bine lor.

Articole Similare

Back to top button