Interviuri si ReportajeStiri Locale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

A trecut aproximativ o lună de la ultima discuție avută la Radio AS cu Sora Felicitas Butacu, coordonatoarea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți. În tot acest timp, însă, să știți că, întrega echipă a Centrului a lucrat necontenit și au scris în continuare, cu ajutorul voluntarailor și al donatorilor din țară și străinătate, o poveste despre perseverență, iubire și încredere.

La o lună de la primul interviu, astăzi, în matinalul ASTA DA DIMINEAȚĂ, Vlad Florin Tudosă, s-a reîntâlnit pe calea undelor, prin intervenție telefonică, cu Sora Felicitas și am putut afla cu mare bucurie că, până în prezent, Centrul Social Maria Ward alături de oameni generoși a donat 26 tone de alimente și produse sanitare și de igienă pentru peste 400 de copii și mai mult de 250 bătrâni.

Despre experiența trăită în această perioadă, Sora Felicitas ne-a mărturisit că “în această lună, de când am lansat campania, pentru oamenii aflați în nevoi din cauza pandemiei de coronavirus, pot să vă spun că s-au întâmplat miracole. Toate acestea pentru că oamenii au fost receptivi, ne-au ajutat și s-au alăturat, pentru ca până la urmă, noi, la rândul nostru să putem ajuta mai multe familii, mai mulți copii și bătrâni“.

Trebuie să spunem că în ultima lună Centrul Social Maria Ward a ajutat peste 400 de copii din peste 150 de familii vulnerabile și mai mult de 250 de bătrâni, inclusiv din Căminele pentru persoane vârstnice din Bogdănești, Sucevița și Solca și Copiii de la Școala Specială Sf. Stelian Rădăuți, Așezământul Sf. Leontie Rădăuți, Casa de tip Familial Universul Copiilor Rădăuți.

Un aspect care ne-a emoționat foarte tare, întrebată, Sora Felicitas, de unde are atâta energie de a trece peste toate obstacolele și de unde vine solidaritatea sa, aceasta ne-a spus că “pentru mine este o pasiune, o pasiune pentru oameni, pentru cei săraci, pentru că prin aceștia descopăr bunătatea și admirația lui Dumnezeu. Eu când merg pe teren, în spatele meu Dumnezeu inspiră oamenii care să ajute. Vreau să vă dau un exemplu, ieri dimineață, ne-am întâlnit întreaga echipă a Centrului să pregătim pachetele și nu mai aveam multe provizii și ne gândeam, oare de unde să mai scoatem alimente. După jumătate de oră, primesc un telefon de la cei de la Banca de Alimente Roman și îmi spun că vin cu un camion spre noi, și uite astăzi, am reușit să ducem 50 de pachete către niste familii. E o energie în care eu cred, în care Dumnezeu lucrează prin noi foarte mult.

Cei care doresc să sprijine în continuare activitățile Centrului Social Maria Ward o pot face donând în conturile Asociației I.S.E.A.:

Cont lei: RO61BTRL06101205I84616XX

Cont euro: RO36BTRL06104205I84616XX,

SWIFT: BTRL RO 22XX, CIF: 24234750

Articole Similare

Back to top button