Interviuri si ReportajeStiri Locale

POPASUL DE DUPĂ AMIAZĂ

Într-un interviu dat pentru Radio AS, lui Vlad Florin Tudosă, Viorel Cucu, primarul comunei Adâncata, a vorbit despre situația din localitate, și problemele ridicate de cetățeni în aceste săptămâni de carantină.

Pe parcursul celor aproximativ două luni de pandemiei și aproximativ o lună jumătate de carantină totală a localității Adâncata și a celorlalte 7 localități, plus municipiul Suceava, situație a fost una destul de grea. Adâncata a avut doar două cazuri suspecte, dar în rest nu am avut morți, nu am avut îmbolnăviri, nu am avut focare” ne-a spus Viorel Cucu.

Primarul comunei Adâncata a mai declarat că în cursul acestor săptămâni, cetățenii s-au confruntat cu tot felul de probleme, printre care și “accesul fermierilor la fermele lor tehnice și agricole înafara zonei de carantină, de exemplu cele aflate la Hânțești sau Zvoriștea“.

O altă problemă a fost libertatea de mișcare a celor peste 65 de ani, pentru că aceștia sunt încă activi, încă muncesc. Aproximativ 30-40% dintre aceștia sunt fermieri” a mai spus Viorel Cucu.

Am întâmpinat greutăți și în ceea ce înseamnă deplasările cu transportul interurban, local și s.a.m.d. , cei implicați fiind nevoiți să caute alte soluții de deplasare” ne-a mai declarat Viorel Cucu, primarul comunei Adâncata.

Articole Similare

Back to top button