EmisiuniStiri LocaleStiri Nationale

INSPIRAȚIE ÎN EDUCAȚIE

Școala online și digitalizarea sistemului educațional românesc, o provocare pentru elevi și profesori?

În emisiunea INSPIRAȚIE ÎN EDUCAȚIE, de ieri, 7mai 2020, în dialog cu Vlad Florin Tudosă, s-a aflat Elena Manuela David, realizatoarea emisiunii și directorul Casei Corpului Didactic “George Tofan” din Suceava. Cei doi au avut o discuție pe această temă, a digitalizării sistemului educațional și adaptarea sistemului la vremurile pe care le trăim.

Ne aflăm într-o situație deosebită și pentru școală, pentru că în această perioadă, scoala s-a mutat acasă și este făcută online. Adevărul este că profesorul învață mereu. Cum ai putea să îi încurajezi pe elevi să învețe și ei dacă nu le dai un exemplu în acest sens? Vorbim de metode noi pentru care își asumă riscuri atât profesorii cât și elevii, dar învățând împreună, pun în practică metode din ce în ce mai bune. Metode poate mai bune decât cele vechi și asta reflectă valorile” a declarat Manuela David.

Întrebată despre cum își continuă activitatea didactică, Elena Manuela David ne-a declarat că “să știi că nouă ne place să spunem, mie și elevilor mei, că facem matematică la telefon. Folosim online cam 3 lucruri în același timp, în dreapta fiecare dintre noi are caietul și creionul, pentru că matematica, așa cum știm, trece prin vârful creionului, în stânga avem telefonul și grupul de Whatsapp, unde repede share-uim ce am rezolvat, pentru ca să ne ia mai puțin timp și în fată avem platforma educațională. Asadar asta înseamnă online și matematică la telefon!

Totodată, Elena Manuela David, ne-a vorbit ieri și despre când și cum se vor organiza anul acesta Examenele Naționale și Bacalaureatul. Reamintim faptul că potrivit edupedu.ro date sunt următoarele:

Calendar Evaluare Națională 2020:

15 iunie 2020       Limba şi literatura română – examen scris
17 iunie 2020       Matematică – examen scris
18 iunie 2020       Limba şi literatura maternă – examen scris

Calendar BAC 2020 – probele scrise, anunțate de minister să înceapă în data de 22 iunie

22 iunie 2020                    Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020                    Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020                    Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Articole Similare

Back to top button