Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

În această dimineață, în matinalul Radio AS, alături de Vlad Florin Tudosă, s-a aflat Emanuel Havrici, deputat PRO ROMÂNIA și membru în Comisia pentru Agricultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților. Cum va afecta seceta prețul produselor de la raft? Cum vor fi salvați fermierii? Ce măsuri trebuie luate urgent? Aceste sunt o parte a întrebărilor, la care cei doi au încercat să găsească astăzi răspunsuri.

Agricultura, un domeniu strategic în care investițiile ar trebuie făcute urgent, suferă foarte mult în această perioadă. Este o sitație gravă, o secetă așa mare, care a compromis peste 3 milione de hectare, nu s-a mai întâmplat în țara noastră din anul 1947.

Referitor la declarațiile domnului Cîțu, Ministrul Finanțelor, privind evoluția economiei românește, în formă de V, cu o cădere vertiginoasă dupca care o urcare la fel de vertiginoasă, probabil că da foarte bine în birourile de la Minister, dar eu, i-aș sfătui pe domnul Cîțu și pe domnul Oros, să ia o găleată cu apă și să o verse, efectiv pe sol și să vadă duce, e ca într-o fântănă. Să nu uităm, agricultura reprezintă 17% din PIB, așa că mare parte ar face bine să taie din calcule și din veniturile agricole pentru că seceta este cruntă, este cu adevărat catastrofală” a declarat astăzi pentru Radio AS, Emanuel Havrici.

Despre modul în care s-a implicat în găsirea de soluții urgente pentru agricultură, domnia sa ne-a spus că “eu am ridicat acest subiect și l-am spus în presa locală, în online, am făcut adrese și în Parlamentul României și ce a ținut de mine, am făcut. Pe grupurile parlamentare am spus încă de acum 2 luni că vom avea o problema cu asigurarea hranei pentru populație. Până să ne gândim cum trebuie salvat micul fermier, trebuie să ne întrebăm dacă vom avea ce mânca.

Articole Similare

Back to top button