Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Într-o intervenție telefonică, realizată astăzi de Vlad Florin Tudosă, în matinalul ASTA DA DIMINEAȚĂ, Mirela Elena Adomnicăi, directorul executiv al Agenției Județene de Ocuparea a Forței de Muncă Suceava a prezentat situația somajul tehnic și a măsurilor care se impun începând cu data de 04.05.2020.

Mirela Adomnicăi, a făcut din nou apel la angajatori să fie atenți atunci când completează documentația pentru a nu duce întârzierea plăților. Printre cele mai frecvente probleme întâlnite de AJOFM, aceasta a amintit: indicarea unor conturi greșite; documentele au fost semnate de expertul contabil și nu de reprezentantul legal al societății, cel care trebuia să-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor; datele de contact greșite (telefon, email), ceea ce a îngreunat comunicarea pentru remedierea greșelilor și efectuarea plăților. “Insistăm asupra acestor aspecte, deoarece numărul contractelor de muncă suspendate pentru șomajul tehnic în luna aprilie trece de 20.000, iar noi ne dorim să onorăm cât mai repede toate solicitările”, a mai precizat Mirela Adomnicăi.

De asemenea aceasta a amintit faptul că începând de luni, 04.05.2020, se pot depune documentațiile aferente contractelor de muncă suspendate în luna aprilie, doar prin intermediul platformei digitale aici.gov.ro.

Articole Similare

Back to top button