Interviuri si ReportajeStiri Locale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Despre situația și evoluția cazurilor de coronavirus din Siret, Vlad Florin Tudosă, a discutat în matinalul ASTA DA DIMINEAȚĂ, prin intervenție telefonică, cu Adrian Popoiu, primarul acestui oraș.

“La modul general, noi ne bucurăm că nu avem transmitere comunitară a virusului și cred că hotârârile noastre, dacă au fost un pic mai dure, eu cred că și-au dovedit eficiență” a declarat Adrian Popoiu.

Referitor la situația centrelor rezidențiale din Siret, acesta a spus că “în ultima perioadă au izbucnit puternice focare de COVID 19 în centrele sociale rezidențiale pentru adulți atât la nivel național, cât și în jud. Suceava (de ex. Sasca Mică sau Costîna). În acest context, s-au realizat și în Siret testări PCR pentru personalul Azilului de bătrâni (16 persoane) și la Fundația ”O Nouă Viață” (26 persoane). De asemenea, s-au efectuat și câteva testări rapide la Centrul Ama Deus. În cadrul acestui centru beneficiarii sunt copii, așa că nu se încadrau în prioritățile de testare cu PCR. Toate persoanele au fost NEGATIVE atât în cazul testărilor PCR, cât și în cazul testărilor rapide. Mulțumim încă o dată pentru atitudinea responsabilă a acestora. Nu în ultimul rând, mulțumim directorului DAS Siret, Sorin Fraseniuc, precum și șefilor de centre Laura Jolobai și Oltea Precob pentru modul în care au organizat activitatea acestora.

Articole Similare

Back to top button