Interviuri si Reportaje

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Despre situația din acest moment a persoanelor aflate în șomaj tehnic, Vlad Florin Tudosă a discutat astăzi, prin intervenție telefonică, cu Mirela Elena Adomnicăi, Directorul Executiv al Agenției Județene de Ocuparea Forție de Muncă Suceava.

Aceasta ne-a declarat că pentru “luna martie, AJOFM Suceava a primit 1.911 cereri, deci vorbim de 1.911 angajatori care au solicitat somaj tehnic pentru un număr de 12.422 șomeri”. În ceea ce privesc aceste solicitări din luna martie, aceata a mai declarat că “în data de 14 aprilie s-au onorat, în limita bugetului pe care l-am avut, un număr de 1.156 de cereri, ceea ce înseamnă că 8.200 de someri suceveni și-au primit înainte de termenul de 15 zile, indemnizația de somaj tehnic curentă. Astăzi sau mâine cel mai târziu, am fost asigurați că în urma rectificării bugetare vom primi difernța necesară pentru restul cererilor din luna martie, neonorate. Acest lucru înseamnă undeva în jur de 750 de angajatori, repectiv 4.200 de șomeri.”

În ceea ce privește luna aprilie, Directorul executiv al AJOFM Suceava, ne-a declarat că “încă de pe acum ne pregătim pentru cererile pe care le vom primi, începând cu data de 1 mai, pentru toată luna aprilie și consultând registrul salariaților, REVISAL, noi am estimat, pentru că avem temeiul juridic al suspendărilor, un număr de 24.000 de someri pentru care vom plăti în luna mai. “

Totodată, aceast a mai precizat că începând de ieri, avem și o noutate legislativ. “Este vorba despre o noutate legislativă, care vine în sprijinul șomerilor cu contracte de muncă încetate. În cursul zilei de ieri, s-a publicat în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență, nr. 53 care prelungește perioada de acordare a indemnizațieiv de șomaj până la încetarea Stării de Urgență.”

Articole Similare

Te-ar interesa si
Close
Back to top button