Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

POPASUL DE DUPĂ AMIAZĂ

În prima oră a POPASULUI DE DUPĂ AMIAZĂ, alături de Vlad Florin Tudosă s-a aflat astăzi Mihaela Crăciun, o jurnalistă de excepție și o profesionistă a Televiunii Române.

Bucovineanca noastră ne-a vorbit astăzi pe 89,9 FM, despre ediția specială din această seară, de la ora 22:00, a emisiunii Articolul VII. O ediție unică, în care scriitorul Norman Manea a transmis un mesaj de solidaritate cu toți românii și, în special, cu Suceava, care formează, alături de New York, punctele cardinale ale existenței sale, de asemenea scriitorul a rememorat cel mai emoționant moment al călătoriei din 2008, în Bucovina natală, participarea la slujba de Înviere, la Mănăstirea Dragomirna, acum una dintre localitățile închise de pandemie.

Tot de la Mihaela Craciun am aflat că următorul invitat din cadrul emisiunii din această seară este Dr. Ion Vianu, psihiatru și scriitor, stabilit în Elveția, 86 de ani, azi, 15 aprilie, transmite o serie de mesaje atât din perspectiva medicului, a psihiatrului, dar și a scriitorului.

Chiar la aniversarea zilei de naștere a lui Ion Vianu, autorul primei cărți de psihoterapie, după 1948, în România, un mai tânăr confrate din București, dr. Radu Teodorescu, președintele Asociației Române de Terapii Comportamentale și Cognitive, anunță deschiderea unei linii telefonice unice, de sprijin pentru persoanele speriate de situația actuală – 031.91.03. Astfel, la inițiativa Spitalului „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, un număr de 21 de voluntari, medici psihiatri și psihoterapeuți, vor  răspunde zilnic, între orele 10.00 – 19.00, la numărul unic de telefon 031.91.03, persoanelor aflate în suferință. E modul prin care medicii vor să fie solidari cu cei care au nevoie de sprijin, ca urmare a situațiilor observate de Departamentul de Psihiatrie Comunitară și reintegrare psihosocială, coordonat de dr. Teodorescu. Meloman și cititor împătimit, pleca la Paris, pe 31 septembrie 1991, pentru o formare în psihoterapie. După trei ani a ales să revină în România. Acum el ne spune să încercăm, fie și pentru 5 minute, să trăim cerul, soarele, florile, păsările, să trăim totul. Dialogul a avut loc în livada înflorită a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. (USAMV).

Așadar nu ratați emisiunea Articolul VII, de la ora 22:00, pe TVR3 și TVRi o emisiune în care jurnalista Mihaela Craciun, aducem povesti si indemnuri de credinta si speranta, cu scriitori, medici si profesori din Romania, SUA si Elvetia, despre pandemie si Paste, realizate prin messenger si telefon, respective interviuri la USAMV Bucuresti.

Articole Similare

Back to top button